HOME >  Kapers & Piraten >
HOME
LEVERBARE TITELS
E-BOOKS
APPS
VERWACHT
AANBIEDINGEN
EXTRA VOORDELIG
SERIES
ABONNEMENTEN
OVER WALBURG PERS
CONTACT
PERS & PUBLICITEIT
WALBURG PERS EDUCATIEF
Bestelinformatie
 Winkelwagen ()
 
  Kapers & Piraten
  Schurken of helden?
 
Joost C.A. Schokkenbroek & Jeroen ter Brugge (red.)
Deze uitgave is samengesteld uit bijdragen van deskundigen, verbonden aan het Nederlands Scheepvaartmuseum Amsterdam en het Maritiem Museum Rotterdam, en van experts van buiten deze twee musea: Jeroen ter Brugge, Remmelt Daalder, Maartje van Gelder, Henk den Heijer, Wouter Heijveld, Marc Houben, Irene Jacobs, Sjoerd de Meer, Henk Slechte, Elisabeth Spits, Adri van Vliet en Diederick Wildeman.
Joost C.A. Schokkenbroek & Jeroen ter Brugge (red.)
  978.90.5730.686.0
  Maritiem en Koloniaal
  Maritieme Musea
  128 pagina's
22,3 x 28,6 cm
genaaid gebonden in linnen
rijk ge´llustreerd in kleur en zwart-wit
  € 54,50
 

Speciale, gelimiteerde luxe editie*: genaaid gebonden in linnen band met präg, handgenummerde oplage, voorzien van lijst van intekenaren. Deze luxe editie is niet verkrijgbaar in de boekhandel.

Kaapvaart en piraterij behoren zonder twijfel tot de meest populaire onderwerpen uit de maritieme geschiedenis. Kapers en piraten zijn al jaren hot, niet alleen in buitenlandse publicaties (en kaskrakers uit  Hollywood!), maar ook in meer populair-wetenschappelijke boeken en artikelen. Over beide onderwerpen zijn boekenkasten vol geschreven.
In deze uitgave, een gezamenlijk project van het Nederlands Scheepvaartmuseum Amsterdam en het Maritiem Museum Rotterdam, komen de verschillen aan de orde tussen kaapvaart en piraterij: gelegaliseerde versus illegale actie. Het boek bestrijkt een periode van de oudheid tot nu, met als rode draad de vraag hoe er door de eeuwen heen tegen beide fenomenen werd aangekeken. Welk imago hadden de kapers en piraten die Nederlandse schepen aanvielen? En hoe was de beeldvorming over onze landgenoten die zelf als aanvaller optraden?
De rijke collecties van beide maritieme musea vormen het uitgangspunt voor dit boek. Deskundige auteurs nemen de lezer mee in het kielzog van beroemde en minder beroemde zeerovers en kapers als Gillis Dornhoven, Piet Hein, Claas Compaen en Simon de Danser. Op deze reis door de tijd worden ook de vele roversnesten ‘bezocht’. Zo krijgt de lezer een kijkje in Duinkerken, het Caribische gebied, de Barbarijse staten, maar natuurlijk ook in Indonesië, de Zuid-Chinese Zee en het meest beruchte strijdtoneel van nu – Somalië.    

- Uitgave in samenwerking met het Nederlands Scheepvaartmuseum Amsterdam en het Maritiem Museum Rotterdam
- Jaarboek Maritieme Musea 2010

* Voor de verzending van luxe edities zijn wij genoodzaakt u standaard € 3,95 in rekening te brengen, ongeacht uw betaalwijze.

Mail een vriend

Disclaimer Leveringsvoorwaarden Privacy Statement