LEVERBARE TITELS >  Alle uitgaven >  Boekenwijsheid >
HOME
LEVERBARE TITELS
Geschiedenis
Kerk en Religie
Kunst en Cultuur
Maritiem en Koloniaal
Monument en Architectuur
Oorlog en Militaria
Recht en Bedrijf
Algemeen
Alle uitgaven
Educatief
E-BOOKS
APPS
VERWACHT
AANBIEDINGEN
EXTRA VOORDELIG
SERIES
ABONNEMENTEN
OVER WALBURG PERS
CONTACT
PERS & PUBLICITEIT
WALBURG PERS EDUCATIEF
Bestelinformatie
 Winkelwagen ()
 
  Boekenwijsheid
  Drie eeuwen kennis en cultuur in 30 bijzondere boeken
 
Jan Bos en Erik Geleijns (red.)
Jan Bos (1952) en Erik Geleijns (1968) zijn verbonden aan de Koninklijke Bibliotheek en hebben beiden een lange staat van dienst bij de STCN.
Jan Bos en Erik Geleijns (red.)
  978.90.5730.625.9
  Kunst en Cultuur
 
  256 pagina's
17,3 x 24,6 cm
genaaid gebonden
ge´llustreerd in kleur
  € 29,95
 

De Republiek der Verenigde Nederlanden was lange tijd het belangrijkste boekproducerende land van de wereld. Nederlands drukwerk werd in de 17de en 18de eeuw in heel Europa bejubeld om zijn hoge kwaliteit. Naast uitgaven van Vondel, Hooft en Huygens produceerden Nederlandse drukkers als Blaeu en de Elzeviers wereldberoemde atlassen, revolutionaire wetenschappelijke teksten en omvangrijke historische werken.
Van 1982 tot 2009 werkte het bureau Short Title-Catalogue, Netherlands (STCN) van de Koninklijke Bibliotheek aan een Nederlandse bibliografie voor de periode 1540­–1800. In bijna 200.000 titels is daarmee de volledige boekproductie van de Republiek in kaart gebracht. De STCN-database bevat behalve literatuur, atlassen en wetenschappelijke werken ook almanakken, gebedenboeken en pamfletten die ons een blik gunnen in het leven van alledag. Een ware schatkamer voor wetenschappers en bibliofielen.
In deze uitgave belichten 30 gerenommeerde wetenschappers – onder wie Vincent Ieke, Arnold Heertje en Jaap Bruyn – het oude boek dat zij als het mooiste of belangrijkste in hun vakgebied beschouwen. Vanzelfsprekend komen de Statenbijbel, Hugo de Groot en Hieronymus van Alphen aan bod, maar ook de Latijnse gedichten van Janus Dousa, Golius’ Arabische woordenboek en 18de-eeuws erotisch proza. Allemaal gedrukt in Nederland, bewaard in Nederlandse bibliotheken en te vinden in de STCN.
Deze en vele andere bijzondere boeken uit de 16de t/m 18de eeuw zijn van 3 oktober 2009 t/m 31 januari 2010 te zien in de tentoonstelling 'Boekenwijsheid' in Museum Meermanno te Den Haag.


Mail een vriend

Disclaimer Leveringsvoorwaarden Privacy Statement