9789057307157f.jpg

De VOC in India • Nederlands erfgoed in Gujarat, Malabar, Coromandel en Bengalen, door Bauke van der Pol

€ 34,50

De Verenigde Oostindische Compagnie wordt vaak geassocieerd met Indonesië, China en Japan. Maar in India bestreek de VOC een gebied, groter dan alle andere VOC-gebieden in Azië samen. De Compagnie was van 1604 tot 1795 actief in India. De Nederlandse handelsband met India is dan ook veel ouder dan die met bijvoorbeeld Australië of de VS. Toch is lang niet bij iedereen bekend dat er rond de hele kustlijn, van Surat tot Calcutta, Nederlandse overblijfselen uit 17de en 18de eeuw te vinden zijn.

In De VOC in India brengt onderzoeker en India-specialist Bauke van der Pol voor het eerst al dit VOC-erfgoed in India bijeen. Als een gids leidt hij de lezer langs vestingen, buitenhuizen, pakhuizen, factorijen en prachtige begraafplaatsen met unieke grafmonumenten.

Aan de hand van oude afbeeldingen en hedendaagse foto’s laat hij zien hoe de Nederlandse vestingen eruit zagen en wat daarvan vandaag de dag nog terug te vinden is in het Indiase landschap. Hij vertelt hoe de Nederlanders in de verschillende regio’s van India terechtkwamen en legt uit hoe hun relatie was met maharadja’s en andere Indiase machthebbers. Hij beschrijft de kostbare handelswaar die de Nederlanders zo ver van huis bracht en laat zien hoe hedendaagse Indiërs omgaan met de sporen die deze vreemdelingen in hun land achterlieten.

Over de auteur(s)

Cultureel antropoloog Bauke van der Pol (1952) beschikt over ruim 35 jaar kennis en ervaring van India en legde zich toe op het onderzoek naar Nederlands cultureel erfgoed in dit land.

Extra informatie

Titel

De VOC in India

Subtitel

Nederlands erfgoed in Gujarat, Malabar, Coromandel en Bengalen

Auteur

Bauke van der Pol

Omvang

208 pagina’s

Formaat

22,3 x 28,6 cm

Illustrering

rijk geïllustreerd in kleur en zwart-wit

Uitvoering

Genaaid gebonden

ISBN

9789057307157

Gewicht 1.214 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2014 WalburgPers | design by leucq!