9789057306952f

De Gebroeders Verveer • Haagse meesters van de romantiek, door Christiaan Lucht e.a.

 19,95

De drie broers Salomon, Maurits en Elchanon Verveer waren markante persoonlijkheden in de Haagse artistieke wereld in de negentiende eeuw. Ze staan aan het begin van een lange reeks joodse beeldende kunstenaars in Nederland.

Salomon Leonardus Verveer (1813-1876) was een van de talentvolste schilders van de Hollandse Romantiek. Hij genoot in zijn tijd grote bekendheid en zette vanaf 1850 een trend in het schilderen van jodenbuurten. Zijn broer Maurits (Mozes) Leonardus Verveer (1817-1903) begon als schilder maar ontwikkelde zich vervolgens als een van de vroegste en bekendste Nederlandse fotografen. Hij portretteerde honderden ‘belangrijke tijdgenoten’, waaronder kunstenaars, wetenschappers, politici en de leden van de Koninklijke Familie. De jongste broer Elchanon Leonardus Verveer (1826-1900) was schilder en graficus en karikaturist.

De broers waren prominente en stichtende leden van kunstenaarsvereniging Pulchri Studio en betrokken bij de oprichting van het Gemeentemuseum Den Haag. Ze kregen koninklijke onderscheidingen in binnen en buitenland.

In De Gebroeders Verveer. Haagse meesters van de romantiek en de bijbehorende tentoonstelling in het Joods Historisch Museum wordt hun rol binnen de Haagse kunstenaarskringen belicht en wordt daarnaast aandacht besteed aan het integratieproces van de joden in Nederland sinds de burgerlijke gelijkstelling van 1796.

Over de auteur(s)

Met bijdragen van Christiaan Lucht (kunsthistoricus), Sara Tas (conservator JHM), Hans Rooseboom (conservator Rijksmuseum), Edward van Voolen (oud-conservator JHM) en Steven Wachlin (fotografiehistoricus).

Extra informatie

Titel

De Gebroeders Verveer

Subtitel

Haagse meesters van de romantiek

Auteur

Christiaan Lucht e.a.

Omvang

128 pagina’s

Formaat

22,3 x 28,6

Illustrering

Geïllustreerd, kleur

Uitvoering

Genaaid gebonden

ISBN

9789057306952

Gewicht 0.866 kg
  Deel uw mening met ons!
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

© 2018 WalburgPers | design by leucq!