De Amarna-papyrus

Tell el-Amarna is een dorp in midden-Egypte. Eens verrees hier een nieuwe stad voor de omstreden zonnecultus van farao Achnaton en zijn beeldschone echtgenote Nefertiti. Het leven van de Amsterdamse psychiater Margalith Dreyfus-Levi neemt een ingrijpende wending als zij een davidster erft met daarop gegraveerd het Aton-zonneteken. Kort daarop ontmoet zij Fouad Khalifa, conservator in het Louvremuseum. Hij ontdekt dat het legaat terugvoert op de sterrenpapyrus van Parennefer, een opstandige priester uit de Amarna-periode. Fouad vraagt Margalith om met hem mee te gaan naar Egypte. Terwijl zij samen stroomopwaarts trekken, op zoek naar de papyrusrol, is Egypte in de ban van de Arabische Lente en nemen elders de spanningen tussen Joden en Arabieren toe.

De Amarna-papyrus • Rachel Reedijk • 9789462491632

In maart 2017 verschijnt bij uitgeverij WalburgPers te Zutphen de debuutroman De Amarna-papyrus van cultureel en religieus antropoloog Rachel Reedijk.

De zoektocht naar een sterrenpapyrus uit de Amarna-periode voert Fouad en Margalith naar het turbulente Egypte van deze tijd. Het verhaal speelt tegen de achtergrond van toenemende spanningen tussen Joden en Arabieren. De Amarna-papyrus gaat over liefde in tijden van religieus en politiek geweld.

Tell el-Amarna is een dorp in midden-Egypte. Eens verrees hier een nieuwe stad voor de omstreden zonnecultus van farao Achnaton en zijn beeldschone echtgenote Nefertiti.

Het leven van de Amsterdamse psychiater Margalith Dreyfus-Levi neemt een ingrijpende wending als zij een davidsster erft met daarop gegraveerd het Aton-zonneteken. Kort daarop ontmoet zij Fouad Khalifa, conservator in het Louvremuseum. Hij ontdekt dat het legaat terugvoert op de sterrenpapyrus van Parennefer, een opstandige priester uit de Amarna-periode. Fouad vraagt Margalith om met hem mee te gaan naar Egypte. Terwijl zij samen stroomopwaarts trekken, op zoek naar de papyrusrol, is Egypte in de ban van de Arabische Lente en nemen elders de spanningen tussen Joden en Arabieren toe.

Over de auteur(s)
Rachel Reedijk (1950) is cultureel en religieus antropoloog schrijver van zowel fictie als non-fictie. Ze is o.a. verbonden aan ACCORD – Amsterdam Center for the Study of
Cultural and Religious Diversity. Dit is haar debuut als romanschrijver.

De Amarna-papyrus door Rachel Reedijk, ISBN 9789462491632, € 29,50

 

Voor interviews, beeldmateriaal en/of een recensie-exemplaar kunt u contact opnemen met Uitgeversmaatschappij WalburgPers

Winnie Urban, marketing & communicatie,
Postbus 4159, 7200 BD Zutphen
T +31(0)575-590336
E publiciteit@walburgpers.nl
I www.walburgpers.nl
t Volg ons via twitter: @walburgpers
F Like ons op facebook!

© 2018 WalburgPers | design by leucq!