Megafoonpolitiek
Titel
Megafoonpolitiek
Subtitel
Hoe politieke partijen ons proberen te manipuleren
Auteur
Prijs
€ 8,99
ISBN
9789048540389
Uitvoering
eBook ePub (Adobe DRM)
Aantal pagina's
200
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 cm
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press
Categorie
Politiek
U bent doorverwezen vanaf de website van Amsterdam University Press. Dit boek wordt geleverd door Walburg Pers.

Kaj Leers

Megafoonpolitiek

Hoe politieke partijen ons proberen te manipuleren

Politici proberen in de jacht op stemmen het beeld dat kiezers van hen hebben te beïnvloeden. Dat gaat vaak beschaafd en doordacht, maar soms gebeurt het ronduit roekeloos, met grote gevolgen voor zowel de politici zelf als het hele land.

Aan de hand van recente voorbeelden, zoals de Brexit, de opkomst van Donald Trump en de chaos in de Amerikaanse politiek, geeft Megafoonpolitiek inzicht in hoe partijen het beeld van kiezers over politici proberen te sturen en wat daarvan de gevolgen zijn.

Kaj Leers biedt een verhelderend kijkje achter de schermen: welke strategieën bedenken de partijen, de campagnebureaus en de communicatiespecialisten? Wat werkt wel en wat niet? Heeft men van tevoren een goed beeld van de effecten en gevolgen? Hoe kan politiek opportunisme zich ongenadig tegen de eigen partij keren? Kaj Leers laat zien dat het soms beter zou zijn geweest als partijen hun trukendoos niet hadden opengetrokken.

Kaj Leers was journalist, later woordvoerder voor de Partij van de Arbeid-fractie in Amsterdam en is tegenwoordig communicatiestrateeg met een bovengemiddelde interesse in politieke communicatie. Tussendoor schrijft hij seriecolumns voor de Volkskrant over verkiezingscampagnes.

Geestig en inzichtelijk - Sheila Sitalsing
Noot: om dit e-boek te openen heeft u Adobe Digital Editions nodig
Auteur

Kaj Leers

Kaj Leers (1975) is voormalig journalist, later woordvoerder voor de Partij van de Arbeid-fractie in Amsterdam en tegenwoordig communicatiestrateeg voor organisaties en heeft een bovengemiddelde interesse in politieke communicatie. Tussendoor schrijft hij af en toe seriecolumns voor De Volkskrant over verkiezingscampagnes. Leers was redacteur van Politieke Junkies, het populaire programma in De Balie dat de spin achter de spin van politieke partijen ontrafelt. Leers manifesteert zich op Twitter, waar hij zich vooral bezig houdt met politieke communicatie, en heeft daar een grote volgersschare onder parlementaire verslaggevers, politici, bestuurders en vooral: gewone Nederlanders.