Walburg pers
Vrouwen met groene vingers zijn buiten gewoon
Titel
Vrouwen met groene vingers zijn buiten gewoon
Prijs
€ 20,99
ISBN
9789089640420
Uitvoering
Hardback
Aantal pagina's
160
Publicatiedatum
Afmetingen
21 x 27.5 cm
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press
Ook beschikbaar als
Paperback - € 12,99

Recensies

Een verrukkelijk overzicht van inspirerende en kleurrijke vrouwen vanaf 1600 en hun passie voor tuinen.
Elegance

De talrijke, wondermooie illustraties maken het tot een genoegen voor allen die groen en bloemenpracht beminnen.
Nederlands Dagblad
U bent doorverwezen vanaf de website van Amsterdam University Press. Dit boek wordt geleverd door Walburg Pers.

Vrouwen met groene vingers zijn buiten gewoon

Nadat de tuin voor eeuwen slechts een stuk grond was waar arbeiders groente op verbouwden, is het pas sinds het einde van de negentiende eeuw een plaats waar ook voorname vrouwen hun handen vies maakten, om vervolgens gelukkig en met zwarte nagelriemen weer huiswaarts te keren.
Maar voordat men zelf ging tuinieren, lieten prinsessen of keizerinnen naar hun idee tuinen aanleggen. Deze tuinen waren artistiek, eigenzinnig, uniek en maakten de ontwerpsters vaak onsterfelijk. Naast de vrouwen die hoveniers en tuinarchitecten in dienst namen, waren er ook enkele die zelf botanische ontwerpen maakten, zoals Sibylla Merian, en zelfs tuinbouwscholen startten.
Vele vrouwelijke auteurs hebben in de loop der tijd hun liefde voor het tuinieren verwerkt in hun literaire werk: Vita Sackville-West, Astrid Lindgren, Virginia Woolf, Emily Dickinson en Colette.

Modeste Herwigshreef het voorwoord. Zij werkte jaren in de modeltuinen van haar vader in Lunteren en heeft intussen ongeveer 30 tuinboeken op haar naam staan. Daarnaast fotografeert ze tuinen en planten en schrijft ze voor diverse tijdschriften. Meer informatie vindt u op haar website www.modesteherwig.eu
€ 20,99
+ Bestel dit boek
Auteurs

Modeste Herwig

Modeste Herwig werkte jaren in de modeltuinen van haar vader in Lunteren en heeft intussen veertig tuinboeken op haar naam staan. Daarnaast fotografeert ze tuinen en planten en schrijft ze voor diverse tijdschriften.

Claudia Lanfranconi

Claudia Lanfranconi studeerde kunstgeschiedenis in Bonn, Florence en Rome. Ze werkte voor de cultuurbijlage van de Süddeutsche Zeitung en was redacteur bij Architectural Digest.

Sabine Frank

Sabine Frank studeerde cultuurwetenschappen in Leipzig en is radiojournalist op het gebied van cultuurgeschiedenis, literatuur en biologie. Daarnaast exploiteert ze zelf een boerentuin in Thüringen.