Seksualiteit van ouderen
Titel
Seksualiteit van ouderen
Subtitel
Een multidisciplinaire benadering
Prijs
€ 35,99
ISBN
9789089641823
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
352
Publicatiedatum
Afmetingen
16 x 24 cm
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press
U bent doorverwezen vanaf de website van Amsterdam University Press. Dit boek wordt geleverd door Walburg Pers.

Aagje Swinnen

Seksualiteit van ouderen

Een multidisciplinaire benadering

Dit boek rekent af met het cliché dat seksualiteit en ouderdom in tegenspraak zijn door het thema te belichten vanuit de seksuologie, geneeskunde en gezondheidswetenschappen, filosofie, kunst en cultuurwetenschappen, reclame en literatuur.Dit boek rekent af met het cliché dat seksualiteit en ouderdom in tegenspraak zijn door het thema te belichten vanuit de seksuologie, gezondheidswetenschappen, geneeskunde, filosofie, kunst en cultuurwetenschappen, reclame en literatuur.

'Seksualiteit en ouderen' biedt een antwoord op de vraag hoe het lichamelijke verouderingsproces van invloed is op de seksuele behoeftes en activiteiten van oudere mannen en vrouwen. Daarbij wordt ruim aandacht geschonken aan de denkbeelden die in onze maatschappij circuleren met betrekking tot het seksuele gedrag van ouderen. Het boek staat stil bij de diversiteit aan seksuele ervaringen van de steeds groter wordende bevolkingsgroep senioren.

Aagje Swinnen is universitair docent bij de capaciteitsgroep Letteren en Kunst (Centrum voor Gender en Diversiteit) van de Universiteit Maastricht. In 2006 verscheen van haar 'Het slot ontvlucht. De 'vrouwelijke' Bildungsroman in de Nederlandse literatuur' bij Amsterdam University Press.
Auteur

Aagje Swinnen

Aagje Swinnen is Professor in Aging Studies aan de Universiteit Maastricht. Ze heeft gepubliceerd over representaties van ouder worden in literatuur, film en fotografie, literaire benaderingen in dementiezorg en creativiteit van oudere kunstenaars. Swinnen is medeoprichter van het European Network in Aging Studies en co-redacteur van het tijdschrift Age, Culture, Humanities.