Walburg pers
Seks, drugs en rock 'n' roll in de Gouden Eeuw
Titel
Seks, drugs en rock 'n' roll in de Gouden Eeuw
Prijs
€ 17,99
ISBN
9789089646996
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
170
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 cm
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press
Onderwerp
Geschiedenis
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 6,99

Recensies

"Een verfrissende, soms hilarische en erg toegankelijke publicatie over de opgroeiende jeugd in het begin van de zeventiende eeuw"
Vera Weterings, Hereditas Nexus
U bent doorverwezen vanaf de website van Amsterdam University Press. Dit boek wordt geleverd door Walburg Pers.

Benjamin B. Roberts

Seks, drugs en rock 'n' roll in de Gouden Eeuw

In Seks, Drugs en Rock 'n' Roll in de Gouden Eeuw schetst historicus Benjamin B. Roberts een fascinerend portret van het leven van jonge mannen in de eerste helft van de zeventiende eeuw. Hij beschrijft het losbandige gedrag van markante figuren zoals Rembrandt - geboren in 1606 - en brengt daarmee de normen en waarden van zijn opstandige generatiegenoten tot leven.

Roberts laat overtuigend zien dat de jonge mannen van toen net als nu rebelleerden, en zich afzetten tegen voorgaande generaties. Ze lieten hun haar groeien, droegen extravagante kleding, rookten, dronken veel te veel, kwamen in aanraking met de stadswacht, gingen vreemd en zongen schunnige liederen. Dit toegankelijk geschreven boek schildert een levendig portret van de jeugdcultuur in de Gouden Eeuw; een tijd waarin de komst van het drukwerk een snelle verspreiding van een vrije moraal mogelijk maakte.

De opmars van liberaal gedachtegoed en stijgende inkomens creëerden samen een nieuwe generatie bad boys. Roberts toont met behulp van sprankelende en hilarische voorbeelden aan dat normafwijkend gedrag van alle tijden is.
€ 17,99
+ Bestel dit boek
Auteur

Benjamin B. Roberts

Benjamin B. Roberts is een Amerikaans historicus en publicist, gevestigd in Amsterdam.