Rijksmuseum
Titel
Rijksmuseum
Subtitel
Het gebouw, de collectie en de groene buitenzaal
Prijs
€ 23,99
ISBN
9789089648990
Uitvoering
Hardback
Aantal pagina's
96
Publicatiedatum
Afmetingen
21 x 27 cm
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press
Categorieën
Architectuur
Kunst

Recensies

‘Het Rijksmuseum is in nieuwe luister hersteld’ - Wim Pijbes, directeur Rijksmuseum

'Al met al is Rijksmuseum. Het gebouw, de collectie en de groene buitenzaal een fijn handzaam boek met prachtige illustraties dat een goed inzicht geeft in het oorspronkelijke gebouw van het Rijksmuseum als Gesamtkunstwerk van Pierre Cuypers en hoe dit nu in ere is hersteld met de renovatie.' - Vera Weterings, Hereditas Nexus
U bent doorverwezen vanaf de website van Amsterdam University Press. Dit boek wordt geleverd door Walburg Pers.

Patrick Spijkerman

Rijksmuseum

Het gebouw, de collectie en de groene buitenzaal

English edition also available: 9789089649003

Het Rijksmuseum in Amsterdam is mooier dan ooit tevoren. Pierre Cuypers' oorspronkelijke architectuur en decor vormen weer een samenhangend geheel, zoals Cuypers dat ooit bedoeld had. Dit prachtige, rijk geïllustreerde boek, met onder andere plattegronden en veel fotomateriaal van het interieur, de illustraties en het aanzicht van het gebouw, neemt je mee op een verbluffende tocht langs de architectonische hoogtepunten, de topstukken in de collectie - waaronder Rembrandt, Vermeer en Van Gogh - en de omliggende tuin.
Auteur

Patrick Spijkerman

Cees W. de Jong en Patrick Spijkerman zijn auteur en samensteller van verschillende architectuur boeken waaronder Het Nieuwe Rijksmuseum. Pierre Cuypers en Georg Sturm in ere hersteld (2013).