De globaliseringsparadox
Titel
De globaliseringsparadox
Subtitel
Waarom mondiale vrijhandel, de natiestaat en democratie niet samengaan
Vertaler
TRanslations (Roozenboom)
Prijs
€ 32,99
ISBN
9789089649010
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
376
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 cm
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 14,99

Recensies

"Rodrik biedt een verfrissend en goed onderbouwd tegengeluid in een tijd waarin iedereen mondiale economische beperkingen wil opheffen. En hij doet dat op zo'n duidelijke manier dat iedereen met middelbare-school-economie het begrijpt. Een aanrader!"
KIJK! gaf een maximale score van 5 sterren

"De globaliseringsparadox behoort zonder twijfel tot de beste boeken over dit brede onderwerp. Wie Rodriks 'globaliseringstrilemma' tot zich laat doordringen, verrijkt zich met een analytisch kader om verleden, heden en toekomst van globalisering te begrijpen en duiden."
Robert Went is econoom en werkt bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR)
U bent doorverwezen vanaf de website van Amsterdam University Press. Dit boek wordt geleverd door Walburg Pers.

Dani Rodrik

De globaliseringsparadox

Waarom mondiale vrijhandel, de natiestaat en democratie niet samengaan

Economen waren lange tijd een warm pleitbezorger voor een wereldwijd vrij verkeer van goederen, geld, mensen en ideeën. Volgens hen zou deze vrijhandel iedereen ter wereld welvaart brengen. Maar inmiddels komen ook de schaduwzijden aan het licht.

In een eloquent betoog belicht de Harvard-econoom Dani Rodrik het fenomeen globalisering vanaf het ontstaan in de zeventiende eeuw tot heden, met daarin belangrijke mijlpalen als het akkoord van Bretton Woods en de Washington Consensus.

Maximale globalisering blijkt een utopie: globalisering verhoudt zich maar moeizaam tot nationale zelfbeschikking en democratie. De oplossing ligt volgens Rodrik in ‘slimme globalisering’.
Auteur

Dani Rodrik

Dani Rodrik is hoogleraar Internationale Politieke Economie Harvard University en een van de meest vooraanstaande economen in de wereld. In juni van dit jaar ontving Rodrik een eredoctoraat aan de Rijksuniversiteit van Groningen.