Het boek en het badwater
Titel
Het boek en het badwater
Subtitel
De betekenis van papieren boeken
Prijs
€ 17,99
ISBN
9789089649034
Uitvoering
Hardback
Aantal pagina's
192
Publicatiedatum
Afmetingen
11.5 x 17.6 cm
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press

Lisa Kuitert

Het boek en het badwater

De betekenis van papieren boeken

Een hartstochtelijk pleidooi voor het papieren boek. Een ideaal cadeau voor iedereen die het papieren boek een warm hart toedraagt.

Al jaren rommelt het op de Nederlandse boekenmarkt. Grote boekhandelsketens zien zich gedwongen om fors te saneren en menig boekhandelaar gooit de handdoek in de ring. Niet alleen de financiële crisis is de reden voor de teloorgang van de boekhandel. We lezen minder en kopen minder boeken. En voor degenen die dat wel doen, is online bestellen en zeker het (illegaal) downloaden van e-books natuurlijk veel gemakkelijker.

Wat willen we nog met papieren boeken? Het digitale boek biedt immers zoveel voordelen. Maar inmiddels is er ook aardig wat onderzoek beschikbaar over de nadelen van e-books en kunnen we het papieren boek de plaats geven die het toekomt. Lisa Kuitert bespreekt de stand van zaken, en geeft met veel voorbeelden en saillante details uit heden en verleden de verstokte boekenliefhebber de wapens in handen om zich door deze discussie heen te slaan.

Een ideaal cadeau voor iedereen die het papieren boek een warm hart toedraagt.
Auteur

Lisa Kuitert

Lisa Kuitert is hoogleraar Boekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en publiceerde onder meer Over redactie (2008) en De lezende Lucebert (2009). Zij schreef over boeken en boekhandels in onder meer Vrij Nederland,Literatuur en De Boekenwereld en is hoofdredacteur van Quaerendo.