Geschiedenis van Nederland
Titel
Geschiedenis van Nederland
Subtitel
Het verhaal van prehistorie tot heden
Prijs
€ 17,99
ISBN
9789462495463
Uitvoering
eBook ePub (Adobe DRM)
Aantal pagina's
320
Publicatiedatum
Onderwerp
Geschiedenis
Ook beschikbaar als
Hardback - € 34,99

Geschiedenis van Nederland

Het verhaal van prehistorie tot heden

In de eenentwintigste eeuw is de belangstelling voor ons nationale verleden nog steeds groeiend. Deze Geschiedenis van Nederland geeft niet alleen een voortreffelijk inzicht in de ontwikkeling van ons land met zijn boeiende geschiedenis, ook de internationale context komt ruimschoots aan bod. Van prehistorie tot nu, met in ieder hoofdstuk aandacht voor de invloed van veranderingen in het landschap op onze geschiedenis.

Het boek biedt voor hen die gegrepen werden door de canons van Nederland samenhang en verdieping. Van Romeinen tot Erasmus, van Willem van Oranje en Johan de Witt tot Thorbecke en Drees, van Multatuli’s Indië tot Linggadjati.

Door zijn relatieve beknoptheid en overzichtelijkheid is dit boek uitermate geschikt voor liefhebber en student. Voor ieder ook die zich bewust is van het belang van historische kennis.
Noot: om dit e-boek te openen heeft u Adobe Digital Editions nodig
Auteurs

Anne Doedens

Anne Doedens was docent Nieuwe Geschiedenis bij hogeronderwijsinstellingen in Amsterdam. Over hem en zijn werk: www.annedoedens.com.

Yolande Kortlever

Drs. Yolande E. Kortlever (1959) studeerde onder meer middeleeuwse geschiedenis in Amsterdam, was archivist en is stadshistoricus van Bergen op Zoom.

Liek Mulder

Liek Mulder is historicus, was docent geschiedenis in het voortgezet onderwijs, en publiceerde onder meer voor het geschiedenisonderwijs.