Als de sirenes blijven loeien
Titel
Als de sirenes blijven loeien
Subtitel
Politie en PTSS
Prijs
€ 22,50
ISBN
9789462496415
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
168
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 x 1.1 cm
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 10,99

Recensies

‘Lees dit boek, een zeer belangrijk boek, juist omdat het gaat over mensen die, om de samenleving te dienen, in gebeurtenissen en omstandigheden terechtkomen die ingrijpend zijn en een zeer grote impact voor de mens agent kunnen hebben. Ik beveel het aan omdat ik zelf weet en gevoeld heb hoe mooi het werk van de agent is, maar ook hoe ingrijpend dat werk kan zijn.’
Klaas Wilting, voormalig woordvoerder Amsterdamse politie

Angelique Starreveld

Als de sirenes blijven loeien

Politie en PTSS

In Nederland zijn zo'n 60.000 politieagenten werkzaam 'op straat', die helpen onze maatschappij draaiende te houden. Agenten waken over onze veiligheid, handhaven de wet, bieden de helpende hand waar mogelijk. Maar zij maken daarbij regelmatig buitengewone situaties en buitenproportioneel gedrag mee. Hun training en ervaring bieden hiervoor handvatten, maar die zijn niet altijd toereikend.

Veel agenten - hoeveel is onbekend - worden in hun leven geconfronteerd met PTSS, een posttraumatische stressstoornis. In Als de sirenes blijven loeien vertelt een aantal agenten het verhaal dat bij hen tot de diagnose PTSS leidde. Samensteller Angelique Starreveld pleit voor meer aandacht, begrip en tijdige hulp voor agenten met PTSS.
Auteur

Angelique Starreveld

Angelique Starreveld werkte vanaf 1990 als politieagent in Amsterdam, maakte meerdere traumatische incidenten mee en kreeg hierdoor PTSS. Over haar ervaringen en die van haar collega’s schreef zij in 2019/2020 het boek ‘Als de sirenes blijven loeien’.