Overlevingspakket voor de psychiatrie
Titel
Overlevingspakket voor de psychiatrie
Subtitel
en het afbouwen van psychiatrische medicijnen
Vertaler
Ingrid Smeets
Prijs
€ 24,99
ISBN
9789462496484
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
278
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 x 1.7 cm
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 12,99

Peter C. Gøtzsche

Overlevingspakket voor de psychiatrie

en het afbouwen van psychiatrische medicijnen

Het grote publiek gelooft dat medicijnen tegen depressie en psychose meer kwaad dan goed doen, net als opnames op psychiatrische afdelingen of in inrichtingen. En dat is ook zo, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Tóch slikken de meeste mensen jarenlang medicijnen tegen psychische aandoeningen. Dat komt voornamelijk omdat ze niet meer zonder medicijnen kunnen.

Honderden miljoenen mensen zijn door psychiaters en andere artsen afhankelijk gemaakt van psychofarmaca. Bovendien hebben die artsen vrijwel niets gedaan om hun patiënten de inname op een veilige manier te laten afbouwen, wat vaak heel moeilijk is zonder hulp. In dit boek legt internationaal gezaghebbend expert Peter C. Gøtzsche uit hoe schadelijk psychofarmaca zijn en hoe mensen er veilig mee kunnen stoppen. Ook geeft hij mensen met psychische problemen adviezen over hoe ze kunnen voorkomen dat ze langdurig patiënt blijven en dat ze tien tot vijftien jaar van hun leven eraan kwijt zijn.
Auteur

Peter C. Gøtzsche

Peter C. Gøtzsche werkte tot 1983 in de farmaceutische industrie en van 1984 tot 1995 in ziekenhuizen in Denemarken. In 1993 was hij een van de oprichters van de Cochrane Collaboration, een internationaal onafhankelijk samenwerkingsverband dat de resultaten van gezondheidszorg wereldwijd in beeld brengt. In 2010 werd Gøtzsche hoogleraar Opzet en Analyse van Klinisch Onderzoek aan de Universiteit van Kopenhagen. Gøtzsche won de British Medical Association's Annual Book Award 2014 met zijn boek 'Dodelijke medicijnen en georganiseerde misdaad'.