Walburg pers
Oog in oog
Titel
Oog in oog
Subtitel
Memorabele ontmoetingen van Nederlanders en Vlamingen met exotische dieren
Prijs
€ 29,99
ISBN
9789462496750
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
318
Publicatiedatum
Afmetingen
15 x 23 cm
Onderwerp
Geschiedenis

René Zanderink, Maarten Frankenhuis

Oog in oog

Memorabele ontmoetingen van Nederlanders en Vlamingen met exotische dieren

Al vanaf de tijd dat gevist werd op haring en walvis trokken Nederlanders en Vlamingen met behulp van goede zeekaarten steeds verder de wereldzeeën op. Op hun reizen kwamen de zeevaarders in aanraking met grote en gevaarlijke land- en zeedieren zoals haaien, orka's, walrussen, zeekoeien, narwallen, ijsberen, maar ook leeuwen, tijgers, olifanten, neushoorns, nijlpaarden, giraffen en komodovaranen. Al deze exoten vonden hun weg naar de Lage Landen. Daar werden ze geshowd in menagerieën, circussen en later dierentuinen. Nederland speelde een voortrekkersrol, vooral omdat de dieren veel geld opleverden. Pas veel later, toen het toerisme goed op gang kwam, gingen we de dieren massaal 'in het wild' van dichtbij bekijken, zodat er echt oog-in-oog-contact ontstond.

Aan de hand van talloze ooggetuigenverslagen, schilderijen en ander uniek beeldmateriaal uit archieven en privébezit worden memorabele zoölogische ontmoetingen beschreven met Nederlanders en Vlamingen in de hoofdrol.
€ 29,99
+ Reserveer dit boek
Auteurs

René Zanderink

René Zanderink is bioloog en journalist. Hij is oud-hoofdredacteur van het tijdschrift Nieuwe Wildernis en schrijft voor diverse tijdschriften als Geschiedenis, Seasons, Origine en Landleven. Met Maarten Frankenhuis publiceerde hij de boeken Vorstelijk Vee en Huisdieren.

Maarten Frankenhuis

Maarten Frankenhuis is oud-directeur van Artis, werkte als dierenarts-onderzoeker in Diergaarde Blijdorp en was hoogleraar Bedrijfspluimveegeneeskunde aan de faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. Nu geeft hij lezingen, leidt hij natuurreizen en publiceert hij, onder anderen met René Zanderink, over de dierenwereld.