Walburg pers
Laat me niet lachen!
Titel
Laat me niet lachen!
Subtitel
Spotbeeld van de Nederlandse geschiedenis, van 1570 tot nu
Prijs
€ 29,99
ISBN
9789462497115
Uitvoering
Hardback
Aantal pagina's
320
Publicatiedatum
Afmetingen
17 x 24 cm
Onderwerp
Geschiedenis
Categorieën
Kunst
Politiek
Taal

Henk Slechte

Laat me niet lachen!

Spotbeeld van de Nederlandse geschiedenis, van 1570 tot nu

Er gaat haast geen week voorbij zonder ophef over een spotprent. Dat is niet alleen nu zo. Al zolang de drukkunst bestaat geven tekenaars satirisch commentaar op gebeurtenissen en personen. En al zolang zij dat doen oogsten zij daarmee zowel lof en bewondering als weerzin en zelfs haat.

Historicus Henk Slechte verdiept zich al zijn hele leven in de spotprent. In deze rijk geïllustreerde uitgave leidt hij de lezer aan de hand van zo’n 100 spotprenten door de Nederlandse geschiedenis, van 1570 tot nu. Kijkend door de ogen van tijdgenoten verkent Slechte daarbij stijlen en beeldtalen, taboes en controverses – en vragen van goede en slechte smaak. Vierenhalve eeuw publieke opinie in tekeningen, dit is het spotbeeld van onze geschiedenis.
€ 29,99
+ Reserveer dit boek
Auteur

Henk Slechte

Henk Slechte werkte als historicus in archieven, bibliotheken en musea. Hij schreef artikelen over spotprenten in De Boekenwereld en is recensent voor Geschiedenis Magazine. Hij publiceerde onder meer Marius Bauer als Kritisch Kunstenaar en De Geschiedenis van Deventer en was mederedacteur/-auteur van Twee eeuwen Nederlanders in Sint-Petersburg.