Het geheim van de Ventoux
Titel
Het geheim van de Ventoux
Subtitel
Literaire dwaalwegen van een wielrenner
Prijs
€ 22,50
ISBN
9789462497504
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
160
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 x 1.3 cm
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 10,99

Recensies

"De liefde voor de fiets inspireert."
Fiets

"Actuele 'fietsnotities' zijn als hoofdstukken tussen de buitenlandse ritten gevlochten. Schrijven over wielrennen is spelen met taal: het gebruik van wielerwerkwoorden, metaforen, personificatie. De wind wordt een personage."
– Redactie Neerlandistiek

Nico Keuning

Het geheim van de Ventoux

Literaire dwaalwegen van een wielrenner

Fietsen is verwerken, verheugen, plannen maken, ideeën krijgen. Vrij zijn, los van de anderen. Fietsen is het landschap verkennen en ermee samenvallen. In de bergen van Wallis, rond het Comomeer, tussen velden vol lavendel in de Drôme, langs eindeloze akkers in de polders van Noord-Holland, door de duinen naar zee. In Het geheim van de Ventoux beschrijft Nico Keuning wat wielrennen voor hem betekent, lichamelijk en geestelijk. Waar hij ook klimt, daalt, zoeft of stoempt, de literatuur is nooit ver weg.
Auteur

Nico Keuning

Nico Keuning is neerlandicus, schrijver, biograaf en publicist en gastdocent Creatief Schrijven. Naast een aantal letterkundige biografieën van onder anderen Jan Arends, Bob Den Uyl en recent Willem Brakman schreef hij de roman Boternacht (2015). Vorig jaar verscheen Het geheim van de Ventoux. Keuning publiceert in literaire tijdschriften en was in 2019 gastcolumnist voor de Volkskrant.