Walburg pers
Wiel en rups
Titel
Wiel en rups
Subtitel
Voertuigen van de Landmacht 1945-2015
Prijs
€ 29,99
ISBN
9789462497719
Uitvoering
eBook ePub
Aantal pagina's
558
Publicatiedatum
Afmetingen
24 x 30 cm
Onderwerp
Geschiedenis
Ook beschikbaar als
Hardback - € 59,99

Sander Ruys

Wiel en rups

Voertuigen van de Landmacht 1945-2015

Wiel en rups behandelt de naoorlogse motorisering en mechanisering van de Koninklijke Landmacht. Jeeps, vrachtauto's, motorfietsen, autobussen, pantservoertuigen, geschut, bouwmachines, opleggers en aanhangwagens: alles wat kon en kan rijden passeert de revue. Van de bekende DAF-vrachtauto's tot de Dodge-weapon carrier, van de lichte tank AMX tot de Leopard 2. Ook is er aandacht voor veel bijzonder materieel, waaronder brandweervoertuigen en voertuigen voor de explosievenopruiming, de Militaire Colonnes en de Cantine Dienst. Ook de vordering van civiele voertuigen en de kentekenregistratie komen aan bod.

Het is het verhaal van de soms moeizame uitbreiding en modernisering van een wagenpark dat op zijn hoogtepunt meer dan 50.000 voertuigen telde. Schema's, tabellen en bijlagen met overzichten en honderden prachtige foto's maken dit boek compleet. Een must-have voor iedere in het onderwerp geïnteresseerde.
€ 29,99
+ Bestel dit e-boek
Auteur

Sander Ruys

Sander Ruys is de laatste dertig jaar werkzaam geweest in de rechterlijke organisatie. Hij is geïnteresseerd in de krijgsmacht na de Tweede Wereldoorlog en heeft een passie voor militaire voertuigen. Eerder schreef hij over de Centurion-tank in Nederlandse dienst en over het DAF YP 408-pantservoertuig. Hij beschikt over een uitgebreide documentatie over de naoorlogse voertuigen van de Nederlandse krijgsmacht.