Pandemische chaos
Titel
Pandemische chaos
Subtitel
Het coronabeleid onder de loep
Redacteur
Dick Bijl
Prijs
€ 24,99
ISBN
9789462498068
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
304
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 x 1.7 cm
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 11,99

Dick Bijl (red.)

Pandemische chaos

Het coronabeleid onder de loep

Tijdens de coronacrisis nam de regering maatregelen die de bewegingsvrijheid van burgers in toenemende mate inperkten. Lockdowns, reisbeperkingen, mondkapjes, gesloten winkels en dichte scholen moesten helpen de pandemie te bedwingen. Op economisch, sociaal-maatschappelijk, psychologisch, pedagogisch, juridisch, ethisch en medisch gebied werden grote offers gevraagd. Tegelijkertijd nam de wetenschappelijke kennis over het virus toe en vestigde de regering alle hoop op een werkzaam vaccin. Maar hoe wetenschappelijk onderbouwd waren de genomen maatregelen?

In Pandemische chaos buigt een groep deskundigen zich over deze vraag en de rechtvaardiging van de maatregelen in relatie tot de ernst van de pandemie. Wat zijn de gevolgen en is het coronabeleid voor herhaling vatbaar?
Redacteur

Dick Bijl

Dick Bijl is epidemioloog en voormalig huisarts. Hij werkte meer dan twintig jaar als redacteur en hoofdredacteur bij het Geneesmiddelenbulletin en is nu president van de International Society of Drug Bulletins. Eerder verscheen van hem onder andere Het pillenprobleem (5.000 exemplaren verkocht).