Door de ogen van Dodo Berretty
Titel
Door de ogen van Dodo Berretty
Subtitel
Het leven van een vergeten fotograaf
Prijs
€ 9,99
ISBN
9789462498150
Uitvoering
eBook ePub (Adobe DRM)
Aantal pagina's
160
Publicatiedatum
Afmetingen
1.5 x 2.3 cm
Onderwerp
Geschiedenis
Ook beschikbaar als
Paperback - € 20,00

Gerard Termorshuizen, Coen van ‘t Veer

Door de ogen van Dodo Berretty

Het leven van een vergeten fotograaf

Dodo Berretty (1925-1980) was ‘een van de grootste fotojournalisten van zijn tijd’, aldus het gerenommeerde Parijse fotoagentschap Gamma-Rapho. De vanuit Frankrijk werkende fotograaf en schrijver werd geboren als zoon van de rijkste man van Nederlands-Indië, verloor vrijwel alles na de dood van zijn vader, werd verzetsman in Nederland en daarna oorlogsvrijwilliger in Indië, en zat na de oorlog met zijn camera de wereldgeschiedenis op de hielen. Met zijn fotoreportages over de dekolonisatieoorlogen in Algerije, Vietnam, Congo en Tunesië verwierf hij grote faam, net als met zijn portretten van beroemdheden uit de wereld van film, kunst en entertainment.
Noot: om dit e-boek te openen heeft u Adobe Digital Editions nodig
Auteurs

Gerard Termorshuizen

Gerard Termorshuizen publiceert sinds 1969 over Indische geschiedenis, literatuur en pers, waaronder een tweedelige geschiedenis van de Indische pers (2001 en 2011) en biografieën over P.A. Daum, Marietje van Oordt, Herman Salomonson en Dominique Berretty (samen met Coen van ’t Veer).

Coen van ‘t Veer

Coen van ’t Veer promoveerde op De kolonie op drift, over de reis per mailboot tussen Nederland en Indië (1850- 1940). Hij schreef artikelen over Indisch-Nederlandse literatuur en publiceerde samen met Gerard Termorshuizen Indisch leven in Den Haag, 1930-1940 en Een groots en meeslepend leven, een biografievan Dominique Berretty.