Positief ouder
Titel
Positief ouder
Subtitel
Levensverhalen over geluk en bloei na je vijftigste
Prijs
€ 24,99
ISBN
9789462498426
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
272
Publicatiedatum
Afmetingen
14 x 22 x 2.5 cm
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 12,99

Recensies

'De problemen die gepaard gaan met ouder worden kunnen worden erkend, maar wat universeel wordt ontkend, is het potentieel.'
- Gene Cohen, psychiater en oprichter van het Center on Aging Health & Humanities, George Washington University

Ellen Heuven

Positief ouder

Levensverhalen over geluk en bloei na je vijftigste

Kun je van jezelf blijven houden naarmate het leven je tekent, en rimpels en gebreken niet meer te negeren zijn? In Positief ouder vertellen twintig vrouwen van boven de vijftig hoe je niet ondanks maar juist dankzij het ouder worden mooi kunt blijven, kunt groeien en nieuwe doelen kunt bereiken.

Onderzoeker en trainer Ellen Heuven koppelt de levensverhalen van twintig vrouwen over de hele wereld aan inzichten uit de positieve psychologie: de stroming die zich richt op het overwinnen van tegenslagen, het vinden van zingeving en het tot stand brengen van gezonde relaties. Hoe uiteenlopend je gevoelens, wensen en mogelijkheden ook zijn, de verhalen van deze vrouwen tonen overtuigend aan dat er tal van wegen bestaan om gelukkig ouder te worden.
Auteur

Ellen Heuven

Ellen Heuven is onderzoeker, trainer en coach op het gebied van positieve psychologie. Ze werkte aan haar promotieonderzoek naar emotionele arbeid aan de Universiteit Utrecht. Bij TNO richtte haar onderzoek zich op motivering en empowerment van langdurig werkzoekenden. Momenteel traint ze coaches en trainers in de positieve psychologie.