Walburg pers
De snelfotograaf
Titel
De snelfotograaf
Subtitel
Een geschiedenis van het moderne portret
Prijs
€ 29,99
ISBN
9789462498563
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
208
Publicatiedatum
Afmetingen
17 x 24 cm
Onderwerp
Geschiedenis
Categorieën
Cultuur
Kunst

Recensies

‘Boeiende geschiedenis over verrassende ontdekkingen in de fotografie van begin 20e eeuw’
– Mattie Boom, conservator Fotografie, Rijksmuseum

Róman Kienjet

De snelfotograaf

Een geschiedenis van het moderne portret

Selfies werden honderd jaar geleden ook al gemaakt, ‘snapshotesthetiek’ bestond al voor de Polaroidcamera en pasfoto’s zijn ouder dan de identificatieplicht. De snelfotograaf. Een geschiedenis van het moderne portret speelt zich af in de beginjaren van de twintigste eeuw, een tijd van razende snelheid en een tijd waarin veel van wat we nu als vanzelfsprekend ervaren tot stand kwam. Deze ‘moderne’ eeuw – vol ondernemingsdrift, technische vernuftigheid en transnationale handel – was de eeuw van verandering, van vooruitgang. En de portretfotograaf kwam ter zake.

Dit boek gaat over de voorlopers van de pasfoto, de automaatfoto en zelfs de selfie. Voor het eerst is deze geschiedenis in kaart gebracht en beschreven. Van instantanés, pingpongs en kilometerfotografie naar de snelfotograaf en het allereerste fotohokje in Nederland.
€ 29,99
+ Reserveer dit boek
Auteur

Róman Kienjet

Róman Kienjet is als fotohistoricus werkzaam bij het Prentenkabinet van het Rijksmuseum. Hij publiceerde eerder over uiteenlopende onderwerpen, van portretfotografie uit Iran tot Berlijnse straatfotografie en van oorlogsfotografie tot de allerkleinste foto’s uit de Rijkscollectie.