Alle moeders werken al
Titel
Alle moeders werken al
Subtitel
Pleidooi voor een zorgzame samenleving
Prijs
€ 17,99
ISBN
9789462498877
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
156
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 x 1.5 cm
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 8,99

Recensies

‘Dit boek is voor Sander Schimmelpenninck en iedereen die denkt dat parttime werkende moeders verwende prinsesjes zijn en de fulltime werkende vrouw het summum van feminisme.’
– DAMN, HONEY, Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen

Anja Meulenbelt

Alle moeders werken al

Pleidooi voor een zorgzame samenleving

Vrouwen moeten werken alsof ze geen kinderen hebben en hun kinderen verzorgen alsof ze geen werk hebben. Terwijl we er in Nederland zo trots op zijn dat vrouwen gelijke rechten hebben, valt dat in de praktijk nog vies tegen. Fulltime werkende vrouwen zouden geen geschikte moeders zijn, maar parttime werkende moeders krijgen al snel woorden als lui en verwend naar hun hoofd. Alleenstaande moeders trekken ondertussen aan het kortste eind: zij leven dikwijls in armoede en hebben niet de ‘keuzes’ waar het feminisme zo vaak de mond van vol heeft. Want ja, niet alleen mannen en neoliberale politici hebben bijgedragen aan de onderwaardering van zorgtaken, maar ook feministen. Anja Meulenbelt pleit voor een hernieuwde waardering voor moederschap en een maatschappij waarin zorg de ruimte krijgt die ze verdient.

Met een voorwoord van Sylvana Simons.
Auteur

Anja Meulenbelt

Anja Meulenbelt is feministe van het eerste uur, docente, politica, activiste en auteur. Onlangs verscheen Alle moeders werken al bij Mazirel Pers.