De grootste slavenhandelaren van Amsterdam
Titel
De grootste slavenhandelaren van Amsterdam
Subtitel
Over Jochem Matthijs en Coenraad Smitt
Prijs
€ 14,99
ISBN
9789462499287
Uitvoering
eBook ePub (Adobe DRM)
Aantal pagina's
208
Publicatiedatum
Ook beschikbaar als
Paperback - € 29,99

Ramona Negrón, Jessica den Oudsten

De grootste slavenhandelaren van Amsterdam

Over Jochem Matthijs en Coenraad Smitt

De jaren 1730-1740 vormen een keerpunt in de Nederlandse slavernijgeschiedenis: de West-Indische Compagnie verliest haar monopolie op de trans-Atlantische slavenhandel, waarop verschillende handelaren in de Republiek besluiten hun schepen in te zetten voor de private slavenhandel. Zo ook Jochem Matthijs en Coenraad Smitt. In ruim dertig jaar tijd verschepen ze tussen 11.000 en 13.000 tot slaaf gemaakte mensen van West-Afrika naar de Cariben.

Ramona Negrón en Jessica den Oudsten vertellen aan de hand van de reis van een van de eerste private slavenschepen, ’t Gezegende Suikerriet (1743-1745), het tot nu toe onbekende verhaal van de slaafgemaakte mensen en de bemanningsleden aan boord, de betrokken plantage-eigenaren in Suriname en de werkwijze van Amsterdams grootste slavenhandelaren.
Noot: om dit e-boek te openen heeft u Adobe Digital Editions nodig
Auteurs

Ramona Negrón

Ramona Negrón is historicus en promovendus aan Universiteit Leiden. Ze is gespecialiseerd in vroegmoderne koloniale, maritieme en slavernijgeschiedenis.

Jessica den Oudsten

Jessica den Oudsten is historicus, promovendus aan de Radboud Universiteit en gastonderzoeker bij het Huygens Instituut. Ze is gespecialiseerd in vroegmoderne maritieme geschiedenis en migratiegeschiedenis.