De wereld van de familie Blaeu
Titel
De wereld van de familie Blaeu
Prijs
€ 49,99
ISBN
9789462499416
Uitvoering
Hardback
Aantal pagina's
384
Publicatiedatum
Afmetingen
22 x 28 x 3.2 cm
Onderwerp
Geschiedenis
Categorieën
Bedrijf
Kunst
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 24,99

Recensies

'Zonder meer het definitieve boek over de familie Blaeu.'
– Luuc Kooijmans, historicus en schrijver

'Alle versnipperde kennis en veel nieuws over het wereldberoemde Amsterdamse uitgeversgeslacht Blaeu samengevat in één prettig leesbaar boek.'
– Patricia van Ulzen, hoofdredacteur Amstelodamum

Kees Zandvliet

De wereld van de familie Blaeu

Nederlandse drukkers en uitgevers beheersten in de zeventiende eeuw de wereldmarkt. De familie Blaeu was en is het beroemdst. Willem Jansz. Blaeu stond aan de wieg van de dynastie van uitgevers en kaartenmakers. Willems zoon Joan Blaeu was kaartenmaker van de VOC, uitgever van prachtig ingekleurde atlassen op groot formaat en bestuurder van Amsterdam. Tientallen, zo niet honderden tekenaars, graveurs, drukkers, redacteuren, ‘afsetters’ (inkleurders van gravures), auteurs, stuurlieden, collega-drukkers en boekverkopers werkten voor of samen met de familie Blaeu. In dit boek is er speciale aandacht voor het uitgebreide netwerk van de familie en daarmee ook voor opvallende vrouwen, zwarte schapen, regenten en vorsten, huwelijkskeuzes, verzamelaars, de hunkering naar Italië, grondbezit, het vetmesten van ossen en de Atlantische handel.
Auteur

Kees Zandvliet

Kees Zandvliet is emeritus hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en was hoofd presentatie van het Amsterdam Museum en hoofd van de afdeling Geschiedenis van het Rijksmuseum.