Walburg pers
Met het leven verweven
Titel
Met het leven verweven
Subtitel
Wetenschap, techniek en maatschappij
Prijs
€ 14,99
ISBN
9789462980129
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
186
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 cm
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press
Ook beschikbaar als
eBook PDF - € 6,99
U bent doorverwezen vanaf de website van Amsterdam University Press. Dit boek wordt geleverd door Walburg Pers.

Bart Penders, Erik Aarden

Met het leven verweven

Wetenschap, techniek en maatschappij

Wetenschap en technologie spelen een belangrijke rol in het vormgeven van de wereld waarin wij leven en zijn daarom vaak onderwerp van publiek debat. Dergelijk debat draait echter vooral vaak om vragen rond de morele aanvaardbaarheid en (economische, sociale en ecologische) kosten en baten van techno-wetenschappelijke ontwikkelingen. Veel minder vaak wordt in debatten aandacht besteed aan de vraag hoe wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen tot stand komen en in ons individuele en sociale leven en onze omgeving ingrijpen. Dit boek wil daar verandering in brengen door een aantal 'hoe en wat'-vragen over wetenschap, technologie en samenleving expliciet te agenderen. Met behulp van voorbeelden uit ons alledaagse leven laat dit boek zien hoe wetenschap, technologie en samenleving nauw met elkaar samenhangen en welke gevolgen dit heeft voor de wijze waarop we onze wereld inrichten.
€ 14,99
+ Bestel dit boek
Auteurs

Bart Penders

Bart Penders onderwijst en onderzoekt aan de Universiteit Maastricht. Hij richt zich in beide op de manier waarop wetenschappelijke beweringen tot stand komen en geloofwaardig worden gemaakt.

Erik Aarden

Erik Aarden onderzoekt en onderwijst aan de Universiteit Wenen. Zijn werk richt zich op de samenhang tussen wetenschap, techniek en politiek, met name rond vragen over verdelende rechtvaardigheid in medisch onderzoek en innovatie.