Murakami en het gespleten leven
Titel
Murakami en het gespleten leven
Prijs
€ 21,99
ISBN
9789462981720
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
204
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 cm
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 9,99

Recensies

Ype de Boer heeft de taak op zich genomen uit het labyrintische oeuvre van de Japanner een ware levenskunstfilosofie te halen. Daardoor is dit boek verplichte kost voor iedereen die denkt dat het in het leven om harmonie, gemoedsrust en innerlijke stabiliteit gaat. Murakami en vooral De Boer laten zien dat het om iets heel anders gaat: de bereidheid je gespletenheid en daarmee je veranderbaarheid te accepteren.
René ten Bos, Denker des Vaderlands

Ype de Boer dringt in dit diepgravende maar toegankelijke boek door tot in de kern van Haruki Murakami's oeuvre: de existentiële worsteling van de moderne, gespleten mens. Het wakkert de zin aan het werk van de Japanse grootmeester te herlezen en nieuwe dieptes te peilen.
Auke Hulst, auteur
U bent doorverwezen vanaf de website van Amsterdam University Press. Dit boek wordt geleverd door Walburg Pers.

Ype de Boer

Murakami en het gespleten leven

Haruki Murakami heeft de wereld betoverd met zijn indringende literatuur. Hoe komt het dat zijn verhalen zoveel mensen raken? Alleen omdat ze spannend en goed geschreven zijn, of spreekt de Japanner ook op een dieper niveau aan?

Ype de Boer laat zien dat Murakami's verhalen ons iets kunnen leren over een fundamentele gespletenheid in het menselijk bestaan. Deze originele bespreking van Murakami's alledaagse helden, magische figuren en droomachtige sferen nodigt uit om Murakami's fictie op het eigen leven te betrekken, en werpt nieuw licht op thema's als identiteit, verantwoordelijkheid, zelfkennis, verbeelding, liefde, vrijheid en lot.
Auteur

Ype de Boer

Ype de Boer (1989) promoveert aan de Vrije Universiteit op het werk van de hedendaagse, Italiaanse filosoof Giorgio Agamben. Hij vertaalde werk van Agamben en van Alain Badiou, en schreef bij Spenglers De ondergang van het avondland een leeswijzer. Murakami en het gespleten leven is zijn filosofisch debuut.