Radicalisering ontrafeld
Titel
Radicalisering ontrafeld
Subtitel
Tien redenen om een terroristische aanslag te plegen
Prijs
€ 21,99
ISBN
9789462982048
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
160
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 cm
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press
Categorieën
Religie
Samenleving
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 10,99

Recensies

De aanpak van Van Dongen levert een inzichtelijk boek op. Hij heeft kennis van zaken en een soepele pen. De indeling die hij maakt is ook van belang voor de bestrijding van terroristen. Je moet weten wat voor drijfveren ze hebben om ze doeltreffend te kunnen aanpakken. - Co Welgraven, Trouw
U bent doorverwezen vanaf de website van Amsterdam University Press. Dit boek wordt geleverd door Walburg Pers.

Teun van Dongen

Radicalisering ontrafeld

Tien redenen om een terroristische aanslag te plegen

Hoe komen terroristen tot hun gruweldaden? In het huidige politieke en publieke debat over de drijfveren van terroristen staan twee opvattingen lijnrecht tegenover elkaar. Politiek rechts ziet radicalisering hoofdzakelijk als een teken van religieus en politiek fanatisme. Aan de linkerkant van het politieke spectrum wijt men radicalisering vooral aan frustratie over slechte sociaaleconomische omstandigheden.

In 'Radicalisering ontrafeld' verrijkt en nuanceert terrorismedeskundige Teun van Dongen dit debat door te laten zien dat ook zaken als schuldgevoelens, peer pressure en een hang naar status een bijzonder grote rol in het radicaliseringsproces kunnen spelen. Aan de hand van memoires, interviews en verklaringen van jihadstrijders en leden van groepen als de IRA en de Rote Armee Fraktion komt hij tot tien redenen waarom mensen terroristische aanslagen plegen. In een tijd waarin radicalisering volop in de politieke en publieke belangstelling staat, verschaft Van Dongen een dieper inzicht in de achtergronden ervan en legt hij uit hoe ermee om te gaan.
Auteur

Teun van Dongen

Teun van Dongen is publicist en analist op het gebied van (inter)nationale veiligheid en terrorisme. Hij werkte voor de denktank The Hague Centre for Strategic Studies (HCSS) en promoveerde in 2014 op de effectiviteit van terrorismebestrijding. Momenteel is hij als docent Integrale Veiligheid verbonden aan de Hogeschool Inholland.