Begrijp jij het Midden-Oosten nog?
Titel
Begrijp jij het Midden-Oosten nog?
Prijs
€ 17,99
ISBN
9789462982406
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
224
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 cm
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press
Onderwerp
Geschiedenis
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 8,99

Recensies

Koop dat boek, mensen.
de Volkskrant

Vol met nuttige inzichten en analyses.
NRC Handelsblad

Voor hen die soms tureluurs worden van alle namen en gebeurtenissen in het Midden-Oosten is er nu een interessant basisboek, geschreven door een leraar en zijn voormalige leerling. Hans Luiten en Sven de Graaf geven in hoofdlijnen weer hoe deze vaak als brandhaard getypeerde regio in elkaar stak en steekt. Het verhaal wordt goed onderbroken voor reportageachtige stukjes die de lezer in dat verleden op een fysieke plek neerzetten en dan laten rondkijken.
Nederlands Dagblad
U bent doorverwezen vanaf de website van Amsterdam University Press. Dit boek wordt geleverd door Walburg Pers.

Hans Luiten, Sven de Graaf

Begrijp jij het Midden-Oosten nog?

Bijna vier jaar na het begin van de Arabische lente is het Midden-Oosten grotendeels veranderd in een conflictzone waar landen elkaar bestrijden, burgeroorlogen uitgevochten worden en de Islamitische Staat (IS) de chaos heeft aangegrepen om een moorddadig bewind in te stellen. Er gaat vrijwel geen dag voorbij of het Midden Oosten is in het nieuws.

Op heldere en begrijpelijke wijze ontrafelen Hans Luiten en Sven de Graaf stap voor stap het labyrint dat het Midden-Oosten tegenwoordig vormt. Ze zijn er wonderwel in geslaagd om aan de hand van hun eigen persoonlijke ervaringen en door middel van doorwrochte historische analyses de lezer wegwijs te maken in de dynamiek van het huidige Midden-Oosten.

De auteurs beginnen hun verhaal met de val van het Osmaanse rijk en de verdeling van het Midden-Oosten tussen Groot-Brittannië en Frankrijk na de Eerste Wereldoorlog. Ook geven zij een verklaring voor de opkomst van het islamitische fundamentalisme en het ontstaan van radicale bewegingen zoals IS. Verder analyseren zij de vele sociale, economische en religieuze verschillen die het Midden-Oosten zo kenmerken. Na het lezen van dit boek ben je veel beter in staat om de berichtgeving over dit gebied te begrijpen.
Auteurs

Hans Luiten

Hans Luiten is een bevlogen geschiedenisdocent, en reisleider in onder meer Turkije en Oezbekistan. Hij verzorgt vele lezingen, waaronder die met de titel 'Begrijpt jij het Midden-Oosten nog?'.

Sven de Graaf

Sven de Graaf heeft gewoond en gewerkt in Irak en Turkije en werkt momenteel als innovator bij de bibliotheek van Nieuwegein.