De sublieme eenvoud van relativiteit (herziene uitgave)
Titel
De sublieme eenvoud van relativiteit (herziene uitgave)
Subtitel
Een visuele inleiding
Prijs
€ 16,99
ISBN
9789462982789
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
120
Publicatiedatum
Afmetingen
17 x 19 cm
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press

Recensies

Iedereen - docent, scholier of gewoon geïnteresseerde - die wat tijd uittrekt voor deze minicursus speciale relativiteitstheorie, wordt beloond met inzicht in even elegante als diepzinnige concepten. Wie de schoonheid van de natuurkunde wil ervaren: neem dit liefdevol vormgegeven reisgidsje mee.
NRC Handelsblad
U bent doorverwezen vanaf de website van Amsterdam University Press. Dit boek wordt geleverd door Walburg Pers.

Sander Bais

De sublieme eenvoud van relativiteit (herziene uitgave)

Een visuele inleiding

Waarom kan niets sneller gaan dan het licht? En waarom lopen bewegende klokken langzamer? In De sublieme eenvoud van relativiteit laat succesauteur Sander Bais de lezer op een weergaloze maar toch toegankelijke manier kennismaken met een van de meest baanbrekende en onovertroffen theorieën uit de natuurkunde.

De relativiteitstheorie betekende een radicaal keerpunt in ons begrip van ruimte, tijd, massa en energie. Dit fraai uitgevoerde boek voert je moeiteloos mee naar het hart van Einsteins theorie. Verhelderende afbeeldingen werpen een verrassend licht op kwesties die een eeuw geleden de hele natuurkunde op zijn kop zetten. Sander Bais neemt de lezer mee op een verrukkelijke reis: voor de nieuwsgierige leek, de kritische student en de leraar die wil inspireren.

De auteur benut het feit dat een beeld vaak meer zegt dan een pagina volgestouwd met algebra, en bovendien dat een beeld beter blijft hangen. Daarom is De sublieme eenvoud van relativiteit, dat slechts een bescheiden kennis van de middelbareschool-wiskunde veronderstelt, een boek om echt van te genieten.
Auteur

Sander Bais

Sander Bais is emeritus hoogleraar theoretische natuurkunde aan de Universiteit van Amsterdam en was verbonden aan het Santa Fe Institute for Complexity in de VS. Bij AUP verschenen eerder van zijn hand De natuurwetten, De sublieme eenvoud van Relativiteit, Keerpunten en Kwanta, kwinkslagen en kwakzalvers.