Walburg pers
Bankieren voor een betere wereld
Titel
Bankieren voor een betere wereld
Subtitel
Nanno Kleiterp in gesprek met Marijn Wiersma
Vertaler
Joost Mulder
Prijs
€ 15,99
ISBN
9789462983502
Uitvoering
Paperback
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 cm
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press
U bent doorverwezen vanaf de website van Amsterdam University Press. Dit boek wordt geleverd door Walburg Pers.

Nanno Kleiterp

Bankieren voor een betere wereld

Nanno Kleiterp in gesprek met Marijn Wiersma

In een wereld vol met grote uitdagingen als gevolg van klimaatverandering, economische ongelijkheid en migratie, biedt het boek Bankieren voor een betere wereld van Nanno Kleiterp en Marijn Wiersma een diep inzicht in de verbindende rol die ontwikkelingsbanken kunnen spelen bij duurzame ontwikkeling, welzijn en welvaart in de wereld. De publieke verontwaardiging over de financiële wereld behoort nog niet tot het verleden. Maar wat gebeurt er als banken investeren in duurzame en sociale ontwikkeling? Op een actuele en inspirerende wijze putten Kleiterp en Wiersma uit meer dan 45 jaar ervaring in ontwikkelingsbankieren en laten hun licht schijnen op de relevantie van ontwikkelingsbanken. Ze laten zien hoe ontwikkelingsbanken door een brug te slaan tussen overheid, bedrijfsleven en maatschappelijk middenveld de weg effenen voor noodzakelijke investeringen voor een betere toekomst.

Lezers van het boek worden meegenomen in de ontwikkeling van FMO, de successen en de vele dilemma's. Soms vanuit een mondiaal perspectief, soms vanuit persoonlijke ervaring. Kleiterp en Wiersma verbinden op een openhartige wijze anekdotes over ontwikkeling, het bankwezen, ervaring met klanten en duurzaamheid tot een businessmodel dat winst door impact en impact door winst mogelijk maakt.

Bankieren voor een betere wereld is een belangrijk en toegankelijk boek over duurzame, sociale ontwikkeling en verplichte literatuur voor bankiers, bedrijven, beleidsmakers en het maatschappelijk middenveld. Bankieren voor een betere wereld laat zien hoe ontwikkelingsbanken, de transitie naar een betere wereld versnellen.
€ 15,99
+ Bestel dit boek
Auteur

Nanno Kleiterp

Nanno Kleiterp zet zich met hart en ziel in voor een betere wereld, waarbij hij duurzaamheid een centraal thema maakt in handel en financiering. Vanaf 1987 is hij actief voor FMO en werkte als Investment Manager, Chief Financial Officer, Chief Investment Officer en Chief Executive Officer.