Professor, bestaat God?
Titel
Professor, bestaat God?
Prijs
€ 12,99
ISBN
9789462984639
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
116
Publicatiedatum
Afmetingen
11.5 x 17.6 x 0.9 cm
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 6,99

Recensies

Dat verhaal over God is een buitengewoon redelijk & verstandig verhaal. Daar kan ik mij wel een heel eind in vinden. - Maarten 't Hart

Hoewel ik persoonlijk meer rijkdom vind in het Bijbelse spreken over het geheim van God, is het pleidooi van Barthel voor God-als-bezielende-Geest die appelleert om het goede te doen boeiend en waardevol. - Gerard de Korte, bisschop van Den Bosch
U bent doorverwezen vanaf de website van Amsterdam University Press. Dit boek wordt geleverd door Walburg Pers.

Peter Barthel

Professor, bestaat God?

In 2014 ontving de Rijksuniversiteit Groningen een brief van de 7-jarige Anco, met de vraag: ‘Bestaat God, kan de universiteit dat uitzoeken?’ Deze brief kwam terecht op het bureau van Peter Barthel, sterrenkundige aan dezelfde universiteit. Hij beantwoordde Anco’s vraag en verwerkte zijn antwoord in een lezing tijdens de Groningse Nacht van Kunst en Wetenschap. Enkele weken later werd de lezing gepubliceerd in Trouw, wat leidde tot een paar heftige reacties van andere wetenschappers, waaronder theologen.

Barthels heldere uiteenzetting van hoe hij als wetenschapper dagelijks bezig met het heelal en de nietigheid van de aarde aankijkt tegen God, religie en de rol van de kerk in onze moderne samenleving, kan velen inspireren.
Auteur

Peter Barthel

Peter Barthel is emeritus hoogleraar astrofysica aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn onderzoek richt zich op actieve sterrenstelsels en quasars in het verre en nabije heelal. Daarnaast heeft hij grote affiniteit met wetenschapscommunicatie en -educatie. Voor laatstgenoemde activiteiten won hij prijzen alsmede een koninklijke ridderorde.