Leven met de goden
Titel
Leven met de goden
Subtitel
Religie in de oudheid
Prijs
€ 20,00
ISBN
9789462984806
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
172
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 cm
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press
Categorieën
Oudheid
Religie
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 9,99

Recensies

"Van twijfelaars tot fanatieke gelovigen die de nacht in de tempel doorbrengen, in de hoop op een bezoekje van de god - ook in de oudheid had je religieuzen in alle soorten en maten. Met vlotte pen brengt Inger Kuin de antieke religie tot leven, waarbij ze ook oog heeft voor de vroegste filosofische kritieken op mythologie en religieuze praktijken."
Joke J. Hermsen

Inger N.I. Kuin

Leven met de goden

Religie in de oudheid

veel verschillende goden. Soms kwamen er nieuwe bij en boetten andere aan populariteit in. Niet iedereen vereerde dezelfde goden en sommige filosofen twijfelden zelfs aan het bestaan van goden überhaupt. In dit dynamische religieuze landschap ontstonden ook de eerste christelijke gemeenschappen.

In ‘Leven met de goden’ belicht historica Inger N.I. Kuin het kleurrijke en complexe religieuze leven van de oude Grieken en Romeinen en de vroege geschiedenis van het christendom. Hoe werd er in de oudheid omgegaan met religieuze diversiteit en met religieuze verandering? En hoe kritisch mochten gelovigen zijn? Sommige aspecten, zoals dionysische extase, laten zien hoe anders antieke religie was. Andere elementen zijn door de eeuwen heen onverminderd actueel gebleven, zoals corrupte priesters en religieuze intolerantie.

Auteur

Inger N.I. Kuin

Inger N.I. Kuin is universitair docent Klassieke Talen aan de University of Virginia.