Een Indische skyline
Titel
Een Indische skyline
Subtitel
Indische organisaties in Nederland tussen 1980 en 2010
Prijs
€ 22,99
ISBN
9789462987005
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
260
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 cm
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 11,99

Recensies

Een scherpe én genuanceerde analyse (..) De keuze voor organisaties als primaire ingang om het vestigingsproces te bestuderen is een wezenlijk toevoeging aan de literatuur waarin het individuele of juist het institutionele niveau van analyse domineert.
Rinus Penninx, emeritus hoogleraar Universiteit van Amsterdam
U bent doorverwezen vanaf de website van Amsterdam University Press. Dit boek wordt geleverd door Walburg Pers.

Fridus Steijlen

Een Indische skyline

Indische organisaties in Nederland tussen 1980 en 2010

Tijdens de herdenking van het einde van de oorlog in Nederlands-Indië in 1990 gooide een Indische Nederlander een ei naar minister-president Ruud Lubbers. De eigooier was verbolgen over de manier waarop de Nederlandse overheid Indische Nederlanders negeerde. Dit 'ei-incident' was een van de aanleidingen voor het ontstaan van een overleg tussen de Nederlandse regering en Indisch Nederland. Het was tevens het begin van een periode waarin meerdere Indische organisaties tot bloei kwamen. Tegelijkertijd waren er Indische organisaties actief die al vanaf de jaren vijftig de Indische cultuur en identiteit uitdroegen. Dit boek gaat over wat belangenbehartigers, cultuurondernemers, Indische media en veel andere organisaties tussen 1980 en 2010 te vertellen hadden over wat 'Indisch' was.

'Een scherpe én genuanceerde analyse [...]. De keuze voor organisaties als primaire ingang om het vestigingsproces te bestuderen is een wezenlijk toevoeging aan de literatuur waarin het individuele of juist het institutionele niveau van analyse domineert.'

- Rinus Penninx, emeritus hoogleraar Universiteit van Amsterdam