Patronen van bedrog
Titel
Patronen van bedrog
Prijs
€ 28,99
ISBN
9789462987678
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
316
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 x 2.8 cm
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 14,99

Recensies

"'Patronen van bedrog' is een goed gedocumenteerde interpretatie van de gebeurtenissen op het wereldtoneel en daarmee ontstijgt dit werk uiteindelijk het niveau van vrijblijvende en ongefundeerde complottheorieën." - HP/De Tijd

Willem Middelkoop, Tim Dollee

Patronen van bedrog

In Patronen van bedrog ontrafelt Willem Middelkoop, samen met researcher Tim Dollee, op een meeslepende manier de macht achter de Amerikaanse politiek. Niet de president in het Witte Huis, maar een elite uit het militair-industrieel complex blijkt al meer dan honderd jaar de feitelijke macht in handen te hebben. In de VS wordt deze internationaal opererende groep steeds vaker omschreven als The Deep State. Volgens opiniepeilingen gelooft de helft van de Amerikanen dat er inderdaad een Deep State-structuur bestaat. Deze staat binnen de staat ziet politici als pionnen in het geopolitieke schaakspel. Om de macht te behouden worden effectieve en eeuwenoude strategieën gebruikt. List en bedrog zijn daarom aan de orde van de dag. Welkom in de wereld vol patronen van bedrog.

Beluister hier het interview in Nieuwsweekend (NPO1).

Beluister hier het interview bij Nooit Meer Slapen (NPO 1) .

Lees hier het artikel in HP/De Tijd.

Lees hier Lees hier het interview met De Telegraaf.
Auteurs

Willem Middelkoop

Willem Middelkoop verwierf landelijke bekendheid als marktcommentator bij RTLZ. Hij waarschuwde in zijn eerste boek Als de dollar valt (2007) voor een naderende kredietcrisis. In de jaren erna verschenen De permanente oliecrisis (2008), Overleef de kredietcrisis (2009), Goud en het geheim van geld (2012), De Big Reset (2014), De Tesla-revolutie (2017) en Patronen van bedrog (2018). In totaal verkocht hij meer dan 100.000 exemplaren van zijn boeken. Zijn boeken zijn in negen talen vertaald, waaronder het Chinees en Arabisch.