Walburg pers
Gevaarlijke gekken?
Titel
Gevaarlijke gekken?
Prijs
€ 19,99
ISBN
9789462987715
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
208
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 cm
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 9,99
U bent doorverwezen vanaf de website van Amsterdam University Press. Dit boek wordt geleverd door Walburg Pers.

Stephan Sanders, Bert de Reuver (red.)

Gevaarlijke gekken?

Iedereen komt ze weleens tegen in de krant of in de eigen omgeving: de bully op het schoolplein, de maniakale manager, de crimineel. In het dagelijks spraakgebruik bestempelen we ze zonder aarzeling als 'gevaarlijke gekken'. We weten maar al te goed hoe ontwrichtend of traumatiserend zo'n gek kan zijn.

Kan de impact van zo'n gevaarlijke gek niet ook op grotere schaal spelen? Op de schaal van de samenleving, de wereld of de geschiedenis? Deze vraag was de inspiratie voor Gijsbert de Reuver en Stephan Sanders om een reeks lezingen te organiseren over een aantal karakteristieke historische en hedendaagse figuren, die zijn gebundeld in dit boek.

Na twee inleidende hoofdstukken die inzicht bieden in psychische problematiek, volgen essays over onder meer Donald Trump, Vladimir Poetin, Mao Zedong, Slobodan Milosevic en Sepp Blatter. Het boek kwam tot stand in medewerking met onder anderen Hans Achterhuis, Paul Brill, Eva Cukier, Jan van der Putten en Raymond van den Boogaard.
€ 19,99
+ Bestel dit boek
Redacteurs

Stephan Sanders

Stephan Sanders is columnist, presentator, essayist en auteur. Hij studeerde filosofie en politieke wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam.

Bert de Reuver

Gijsbert de Reuver was tot voor kort docent bijhet Instituut voor Interdisciplinaire Studies van de Universiteit van Amsterdam, en verbonden aan bureau Kadans.