Walburg pers
Tractor
Titel
Tractor
Subtitel
Een geschiedenis
Redacteur
Yves Segers
Prijs
€ 34,99
ISBN
9789462988576
Uitvoering
Hardback
Aantal pagina's
256
Publicatiedatum
Afmetingen
19.5 x 25 cm
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press
Onderwerp
Geschiedenis
U bent doorverwezen vanaf de website van Amsterdam University Press. Dit boek wordt geleverd door Walburg Pers.

Yves Segers (red.)

Tractor

Een geschiedenis

De landbouwer en zijn tractor. Ze vormen een onafscheidelijke twee-eenheid. Van 1904 tot aan de Tweede Wereldoorlog laat de agrarische sector zich langzaamaan verleiden door de kracht van gemotoriseerde pk’s. Na 1945 is de doorbraak totaal. Het trekpaard kijkt toe in de weide.

Wie zijn de belangrijkste tractorproducenten? Wat waren en zijn de voor- en nadelen van het gebruik van de tractor? Welke technische vernieuwingen maakten de machine zo populair? Waarom hebben tractoren vaak een gele, groene of rode kleur? Is rijden met de tractor voorbehouden aan de man, of laten vrouwen ook hun rechten gelden? Hoeveel kost een tractor en wanneer is hij aan vervanging toe? Waarom heeft elk kind zijn speelgoedtractor?

Passie voor tractoren. Dat is de drijfkracht voor verzamelaars van miniaturen of van echte oldtimers. De leden van de trekkersclubs snijden kaarsrechte voren in het veld. Nieuwe tradities zoals de kerstmisoptochten met tractoren die versierd zijn met duizenden lampjes, én oude gewoonten zoals de tractorwijdingen, zijn evenzovele uitingen van diezelfde liefde voor de tractor.

€ 34,99
+ Bestel dit boek
Redacteur

Yves Segers

Yves Segers, Femke Paulussen en Bert Woestenborghs zijn verbonden aan de Katholieke Universiteit Leuven en het Centrum Agrarische Geschiedenis (CAG). Ze verzamelden een ploeg enthousiaste auteurs rond zich die allemaal één ding gemeen hebben: een passie voor landbouwgeschiedenis.