Alles wat je wilt weten over hardlopen
Titel
Alles wat je wilt weten over hardlopen
Prijs
€ 20,99
ISBN
9789462989191
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
240
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 cm
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 9,99

Recensies

"Mariska van Sprundel, die al jaren voor Runner's World schrijft, hield alle loperswaarheden nu eens goed tegen het licht. Wat is er waar van alles wat lopers denken te weten? Met wetenschappers & experts zocht ze het uit. Een ontzettend leerzaam boek voor elke loper."
Olivier Heimel, hoofdredacteur Runner's World

"Het fascinerende van dit boek is dat je leest over werkelijk alles rond het hardlopen dat ooit wetenschappelijk onderzocht is, maar nog fascinerender vind ik dat blijkt dat je gewoon zelf moet gaan lopen om uit te vinden wat voor jou waar is"
Dolf Jansen
U bent doorverwezen vanaf de website van Amsterdam University Press. Dit boek wordt geleverd door Walburg Pers.

Mariska van Sprundel

Alles wat je wilt weten over hardlopen

Is het nodig om extra koolhydraten te eten voor een hardloopwedstrijd? Slijt het kraakbeen in je knieën sneller door hardlopen? Gaat dagelijks joggen depressies te lijf? Kan je verslaafd raken aan sporten? Is de mens überhaupt gemaakt om lange afstanden te rennen?

De hardloopwereld staat bol van de overgeleverde wijsheden over schoenen, voeding, blessures en gezondheid. Goede schoenen zouden pijntjes voorkomen en marathons zijn ongezond voor het hart. Maar wat is feit en wat is fictie? Wetenschapsjournalist Mariska van Sprundel is na haar zoveelste blessure vastberaden de wetenschap achter hardlopen te ontrafelen. In Alles wat je wilt weten over hardlopen duikt Van Sprundel in de nieuwste ontwikkeling uit de sportwetenschap om de wisselwerking tussen hardlopen en ons lichaam op te helderen. Haar persoonlijke zoektocht leidt langs internationale universiteiten, bewegingslabs, hardloopwinkels en DNA-tests. Gaandeweg worden populaire wijsheden bevestigd of ontkracht. Haar bevindingen leiden tot inzichten waar elke gevorderde loper of toekomstige beginner mee uit de voeten kan.
Auteur

Mariska van Sprundel

Mariska van Sprundel is wetenschapsjournalist en is afgestudeerd in biologie en biomedische wetenschappen. Ze schrijft onder meer voor Trouw, Runner’s World en NEMO Kennislink. Ze is hardlooptrainer bij atletiekvereniging Phoenix in Utrecht en houdt een blog bij over wetenschap en hardlopen op RationeleRenner.nl.