Ode aan Oekraïne
Titel
Ode aan Oekraïne
Subtitel
Cultuurhistorische achtergronden bij een conflict
Prijs
€ 27,50
ISBN
9789464560183
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
224
Publicatiedatum
Afmetingen
22.5 x 22.5 x 1.8 cm
Onderwerp
Geschiedenis
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 13,99

Recensies

‘Ode aan Oekraïne is een toegankelijk geschreven en rijk geïllustreerd boek voor mensen die het land beter willen leren kennen.’
– Ivo Pertijs, Maatschappij en Politiek

Dit boek is een boeiende gids voor eenieder die belangstelling voor dit land heeft gekregen
– Henk Hofman

Historicus Karel Onwijn strijdt al 35 jaar tegen het negatieve beeld van Oekraïne en het gebrek aan kennis van dit immense land … Hij weet de lezer te boeien met persoonlijke ervaringen. Het boek is rijk geïllustreerd met mooie foto’s, vaak van Onwijn zelf, en goede kaarten.
– Leo Paul, Tijdschrift Geografie

"Historicus Karel Onwijn deelt de inzichten die hij tijdens zijn reizen opdeed over de Oekraïense cultuur en geschiedenis. Persoonlijk en onderhoudend, maar ook verdiepend geschreven."
–Rozet

Karel Onwijn

Ode aan Oekraïne

Cultuurhistorische achtergronden bij een conflict

Begin 2022 is Rusland met grof geweld Oekraïne binnengevallen. Naast de massale vernietiging van Oekraïense steden en infrastructuur worden er ook op onvoorstelbaar grote schaal onschuldige burgers vermoord. Alhoewel Rusland de onafhankelijkheid van Oekraïne altijd al in twijfel heeft getrokken, kent Oekraïne een heel eigen taal, cultuur en geschiedenis. Oekraïne, dat letterlijk ‘aan de grens’ betekent, heeft immers ook lang aan Europese invloeden blootgestaan en heeft ook in afgelopen jaren steeds gretiger de Europese waarden en normen omarmd. Met dit boek biedt Karel Onwijn in beeld en tekst een algemene en persoonlijke kennismaking met Oekraïne.
Auteur

Karel Onwijn

Karel Onwijn is historicus en reist sinds de jaren tachtig regelmatig door de voormalige Sovjetrepublieken. Hij was er jarenlang correspondent en schreef meerdere reisgidsen. Tegenwoordig geeft hij colleges, cursussen en interculturele trainingen en begeleidt cultuurreizen in deze bijzondere regio.