Hoor, hoor, de dijk is dicht
Titel
Hoor, hoor, de dijk is dicht
Subtitel
De Zuiderzee in beeld, films en verhalen
Prijs
€ 24,99
ISBN
9789464560220
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
136
Publicatiedatum
Afmetingen
19.5 x 17.5 x 1.7 cm
Onderwerp
Geschiedenis
Categorie
Maritiem
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 12,99

Willem van der Ham

Hoor, hoor, de dijk is dicht

De Zuiderzee in beeld, films en verhalen

Negentig jaar geleden werd de Zuiderzee afgesloten. Het was de grootste menselijke ingreep op watergebied ooit. De beste Nederlandse filmers waren gegrepen door het dramatische verhaal van de Zuiderzee. Historicus en geograaf Willem van der Ham duikt in de films en verhalen met klemmende vragen als: wat gebeurde er met dat oude land sinds de afsluiting en is er op het nieuwe land een nieuwe maatschappij tot stand gekomen?

Zuiderzee in beeld Het boek maakt deel uit van de audiovisuele tentoonstelling ‘Zuiderzee in beeld: films en verhalen’ rond het IJsselmeer, die op 23 en 24 september bij Gemaal Lely (Wieringerwerf) van start gaat. Een weekend later, op 1 en 2 oktober, is de tentoonstelling in het kader van de Maand van de Geschiedenis te zien en te beleven in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.
Aan de hand van films van bekende regisseurs als Gerard Rutten, Joris Ivens en Bert Haanstra toont de tentoonstelling de maatschappelijke gevolgen van het Zuiderzeeproject en brengt de relevantie anno 2022 in beeld. Na oktober reist de tentoonstelling naar andere locaties in Nederland, die in de loop van 2022 bekend worden gemaakt via zuiderzeeinbeeld.nl
Auteur

Willem van der Ham

Willem van der Ham is historicus en geograaf. Hij is een vooraanstaand onderzoeker en schrijver over waterstaat en landschap.