Het lerarentekort
Titel
Het lerarentekort
Subtitel
Pleidooi voor vakmanschap
Prijs
€ 24,99
ISBN
9789464560466
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
224
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 x 1.4 cm
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press
Categorie
Onderwijs
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 12,99

Recensies

‘Dit pleidooi voor herwaardering van het vakmanschap verdient het om gelezen en besproken te worden in alle lerarenkamers.’
– Jasper Rijpma, docent geschiedenis en grote denkers

‘Het is een prachtig tegengeluid waar ik op heb zitten wachten. De waarderende toon voor mijn werk als leraar heb ik zelden zo mooi verwoord gezien. Wat dit boek zo bijzonder en positief maakt is dat het oplossingsgericht is en niet alleen de oorzaken van het lerarentekort schetst.’
– Liesbeth Breek, docent Frans
U bent doorverwezen vanaf de website van Amsterdam University Press. Dit boek wordt geleverd door Walburg Pers.

Jacquelien Bulterman

Het lerarentekort

Pleidooi voor vakmanschap

De positie van leraren is weinig benijdenswaardig: ze doen het belangrijkste werk, maar hun vakmanschap heeft een ondergeschikte positie gekregen. In het onderwijs werkt een groep deskundigen die kennis ontwikkelt of verspreidt zonder deze kennis te gebruiken voor de klas, terwijl de kennis van mensen die wel voor de klas staan geen status heeft. Is het een wonder dat het onderwijs in een neerwaartse spiraal verkeert?

Jacquelien Bulterman laat zien waarom kennisontwikkeling en handelen uit elkaar zijn gegroeid. Vanuit wetenschappelijk oogpunt is deze situatie niet meer te verantwoorden: wetenschap en vakmanschap horen bij elkaar. Het onderwijs komt dan weer in een opwaartse spiraal.
Auteur

Jacquelien Bulterman

Jacquelien Bulterman heeft een achtergrond als lerarenopleider, universitair docent onderwijspedagogiek, lector Docent en Talent en gasthoogleraar op UC Berkeley in Californië.