Ik zoek geluk in druk te vinden
Titel
Ik zoek geluk in druk te vinden
Subtitel
Verhalen van een boekenjutter
Prijs
€ 14,99
ISBN
9789464560800
Uitvoering
Hardback
Aantal pagina's
144
Publicatiedatum
Afmetingen
11 x 16.5 x 1.1 cm
Onderwerp
Geschiedenis
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 7,99

Recensies

'Het verleden vervliegt onherroepelijk, maar Verhoeven is er in Ik zoek geluk in druk te vinden in geslaagd om van dat weinige dat dan toch overblijft, mooie monumentjes te bouwen.'
– Wilfred Simons, Leidsch Dagblad

'Een festijn voor de ware boekenliefhebber'
– Maartje van Meijel, Boekenpost

'Mooi klein koket boekje.'
– Peter Altena, weyerman.nl

'Wat een verhaal! Ik zoek geluk in druk te vinden staat er vol van.'
– Marc van Oostendorp, neerlandistiek.nl

Garrelt Verhoeven

Ik zoek geluk in druk te vinden

Verhalen van een boekenjutter

Al zijn leven lang struint boekhistoricus Garrelt Verhoeven rommelmarkten, boekenbeurzen en kringloopwinkels af op zoek naar bijzondere boeken en drukwerk. Niet als een jager op zoek naar dat ene ontbrekende werk, maar als een boekenjutter die zich laat verrassen door wat hij in de schappen of de krochten van het internet kan vinden. Verhoeven voert de lezer mee naar de wereld van oude boeken en bibliotheken, maar ook naar verre oorden en lang vervlogen tijden. Heerlijke kost voor iedereen die zich aan de hand van deze curiositeiten wil laten meevoeren door de geschiedenis en die de bijzondere mensen wil leren kennen die achter de boeken schuilgaan.
Auteur

Garrelt Verhoeven

Garrelt Verhoeven is boekhistoricus en werkt bij de afdeling Bijzondere Collecties van de Universitaire Bibliotheken Leiden. Hij werkte eerder onder meer voor de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag, de Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam en de Universiteitsbibliotheek van de KU Leuven.