Stil verleden
Titel
Stil verleden
Subtitel
De ontdekking van mijn slavernijgeschiedenis
Prijs
€ 24,99
ISBN
9789464561401
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
224
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 x 1.3 cm
Onderwerp
Geschiedenis
Categorieën
Biografie
Koloniaal
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 12,99

Recensies

'Met tomeloze overgave dompelt Maria Karg zich in haar familiegeschiedenis. Een verhaal vol onderdrukking, vreugde en begrip.'
– Gerda Havertong

Maria Karg

Stil verleden

De ontdekking van mijn slavernijgeschiedenis

Op haar dertigste verjaardag, in 1981, vliegt Maria Karg terug naar Suriname, het land dat zij zo’n tien jaar daarvoor verruilde voor Nederland. Haar vader is ernstig ziek en overlijdt kort daarna. In zijn lege huis vindt Maria een doos vol kaarten, brieven en boeken, maar pas veertig jaar later durft ze echt goed te kijken wat erin zit. In de tussentijd studeerde ze antropologie, werd ze lerares, werkte ze voor het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee) en verdiepte zich in het koloniale verleden van Nederland. Stukje bij beetje leert zij wie haar voorouders waren en hoe het slavernijverleden verbonden is met haar eigen familiegeschiedenis.
In dit persoonlijke boek, vol foto’s en herinneringen, neemt Maria Karg de lezer mee op haar ontdekkingsreis.
Auteur

Maria Karg

Maria Karg is antropoloog, docent en oprichter van Stichting Stil Verleden, die sinds 2014 voorlichting geeft over het Nederlands slavernijverleden. Zij is in Suriname opgegroeid en woont sinds haar 19e in Nederland.