Romeinse kruisiging
Titel
Romeinse kruisiging
Prijs
€ 24,99
ISBN
9789464561685
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
216
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 2.1 x 1.4 cm
Onderwerp
Geschiedenis
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 12,99

Recensies

'Waarom zou je deze vreselijke geschiedenis lezen? Omdat het een beeld schetst van het menselijk kwaad én aan de oorsprong staat van het christendom. Een gekruisigde Messias: wie dit boek leest, snapt hoe ongelofelijk dat is.'
– Bert Jan Lietaert Peerbolte, hoogleraar Nieuwe Testament aan de Vrije Universiteit Amsterdam

Ruben van Wingerden

Romeinse kruisiging

Kruisiging is een wrede vorm van executie. De prominente rol van Jezus’ kruisiging in het christendom en de vele afbeeldingen daarvan hebben ons beeld van kruisiging gevormd. Maar Jezus was niet de enige die is gekruisigd. Romeinen kruisigden slaafgemaakten (soms ook vrouwen), dieren en zelfs eigen Romeinse burgers. Onderzoek naar literaire bronnen, archeologische vondsten en inscripties uit de oudheid heeft geleid tot nieuwe inzichten. In zijn boek geeft Ruben van Wingerden een zo compleet mogelijk beeld van wie er werden gekruisigd, hoe kruisiging werd uitgevoerd, wat de doodsoorzaak was en hoe Romeinen, Joden en de eerste christenen tegen kruisiging aankeken.
Auteur

Ruben van Wingerden

Ruben van Wingerden is docent Nieuwe Testament aan de Universiteit van Tilburg. Hij is gepromoveerd op een studie over vroegchristelijke interpretaties van kruisdragen.