Hoop van u te dromen
Titel
Hoop van u te dromen
Subtitel
De verboden liefde van jonkvrouw Maria van Wassenaer
Prijs
€ 20,00
ISBN
9789464562026
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
128
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 x 0.9 cm
Onderwerp
Geschiedenis
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 9,99

Recensies

‘Door dit prachtige boek ontvangt de ontroerende liefdesgeschiedenis van Maria van Wassenaer de aandacht die zij verdient.’ – LOUISE VAN WASSENAAR, INITIATIEFNEEMSTER VAN HET ONDERZOEK NAAR MARIA EN VIA FAMILIEBAND AAN HAAR GELIEERD

Bert Koene

Hoop van u te dromen

De verboden liefde van jonkvrouw Maria van Wassenaer

Jonkvrouw Maria van Wassenaer, dochter van een van de aanzienlijkste edelen van Holland, probeerde er op een avond in 1639 vandoor te gaan met een jongeman van lagere stand, volgens haar vader niet meer dan een knecht. Zij werd gepakt en door haar vader gevangengezet. Toch wist zij een geheime correspondentie met haar minnaar gaande te houden, deels geschreven met haar eigen bloed. Na zes jaar opsluiting stierf haar vader en verkreeg zij voorwaardelijke vrijheid. Daar maakten haar broers een einde aan nadat een rendez-vous met haar geliefde was ontdekt. Na nieuwe opsluitingen, in Delft en Arnhem, werd Maria door een herbergier op het nippertje gered van verscheping naar ‘Afrika’. Het was inmiddels 1648 – de Vrede van Münster en het einde van de Tachtigjarige Oorlog – maar Maria viel juist aan. Zij en haar geliefde eisten voor het gerechtshof van Gelderland dat haar broers hun huwelijk niet meer zouden tegenhouden. Er was haast bij, want zij was hoogzwanger.
Auteur

Bert Koene

Bert Koene is als fysicus werkzaam geweest in onderzoeksinstellingen in Noord- Amerika en Europa, laatstelijk in het versnellerinstituut CERN. Sinds zijn pensionering houdt hij zich voornamelijk bezig met geschiedkundig onderzoek.