Verhalen van oorlog
Titel
Verhalen van oorlog
Subtitel
De achterkant van de strijd in Oekraïne en Israël
Prijs
€ 24,99
ISBN
9789464562101
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
288
Publicatiedatum
Afmetingen
14 x 22 x 2.7 cm
Onderwerp
Geschiedenis
Categorie
Politiek
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 12,99

Theodor Holman

Verhalen van oorlog

De achterkant van de strijd in Oekraïne en Israël

Een mozaïek van ontroerende, humoristische en tragische verhalen en beschouwingen over de oorlog in Oekraïne. Theodor Holman spiegelt de strijd van de Oekraïners aan wat zijn ouders in Indië gedurende de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt, en onderzoekt vragen over moraal, schuld, boete en verantwoordelijkheid in oorlogstijd. In verhalen over gewone mensen, gewone vluchtelingen en gewone soldaten legt hij de dilemma’s bloot waarvoor de mens in tijden van nood komt te staan en verantwoordt de absurditeit van de keuzes die gemaakt worden. Met zijn literaire pen biedt Holman op intieme wijze inzage in hoe mensen, zoals zijn lieve ouders, zich in oorlogstijd anders gedragen dan ze zouden willen.
Een boek met een P.S. Want plotseling brak er nog een oorlog uit. In Israël en Gaza. Weer kantelde de wereld van Holman. Het absurde werd nog absurder. Holman schrijft daarover in Verhalen van oorlog.

Theodor Holman (1953) is schrijver, scenarist, radio- en televisiemaker, columnist bij Het Parool en De Groene Amsterdammer.
Auteur

Theodor Holman

Theodor Holman (1953) is schrijver, scenarist, radio- en televisiemaker, columnist bij Het Parool en De Groene Amsterdammer>/cite>.