De nieuwe polder
Titel
De nieuwe polder
Subtitel
Hoe rolt geld weer de goede kant op?
Prijs
€ 17,50
ISBN
9789464562187
Uitvoering
Hardback
Aantal pagina's
176
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 x 1.6 cm
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 8,99

Recensies

Hoe we het Nederlandse poldermodel opnieuw uitvinden en de grootste vraagstukken van deze tijd kunnen oplossen.

Bernard ter Haar, Ruben Koekoek (red.)

De nieuwe polder

Hoe rolt geld weer de goede kant op?

Deze essaybundel toont met twaalf krachtige voorbeelden hoe samenwerken in de nieuwe economie noodzakelijke transities op sociaal, groen en economisch gebied mogelijk maakt. Deze ‘nieuwe polder’ wordt al elke dag vormgegeven door denkers als Annemieke Roobeek, Jeroen Rijpkema, Hans Spekman, Tof Thissen en Laura van Geest. In de bundel laten zij hun licht schijnen op alle maatschappelijke uitdagingen van nu. Dijken worden doorgeprikt, bruggen geslagen en nieuwe gebieden ontgonnen. Zodat dit keer niet water, maar geld de juiste kant op stroomt en wordt besteed op een manier die bijdraagt aan een duurzame, inclusieve en welvarende toekomst.
Redacteurs

Bernard ter Haar

Bernard ter Haar is bestuurslid van Social Finance NL en oud topambtenaar. Ter Haar kreeg bekendheid als de bedenker en medeonderhandelaar van de Nederlandse strategie om deel te gaan nemen in banken tijdens de kredietcrisis. Na een lange carrière bij het ministerie van financiën werd hij eerst directeur-generaal bij het ministerie van VROM en daarna bij het ministerie van SZW. Ter Haar verkondigt zijn mening via een blog op bernardterhaar.nl dat veelal wordt opgepakt door media en politiek. Bernard is gepromoveerd in de theoretische kernfysica.

Ruben Koekoek

Ruben Koekoek is medeoprichter van Social Finance NL. Daarnaast is hij visiting fellow of practice voor het Government Outcome lab van de Blavatnik School of Government, Oxford University. Ruben is de host van de podcast MoneyMatters en schrijft jaarlijks een rapport rond een Social Finance thema.