Splinters van de zon
Titel
Splinters van de zon
Subtitel
Fragmenten uit leven en werk van J. Robert Oppenheimer
Prijs
€ 19,99
ISBN
9789464562231
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
224
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 x 1.6 cm
Onderwerp
Geschiedenis
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 9,99

Recensies

Frans Kingma en Machiel Kleemans praten op Radio 1 over het leven en werk van J. Robert Oppenheimer. In hun nieuwe boek Splinters van de zon schrijven zij over ‘De vader van de Atoombom’. Er is veel te vertellen over deze figuur, want hij was meer dan de vader van de atoombom alleen.

Beluister en bekijk het fragment hier.

Frans Kingma, Machiel Kleemans

Splinters van de zon

Fragmenten uit leven en werk van J. Robert Oppenheimer

Robert Oppenheimer was wetenschappelijk leider en organisatorisch talent van het ultrageheime Manhattan Project, dat de basis vormde voor een van de belangrijkste ontwikkelingen van de twintigste eeuw: de atoombom. Hij was een briljante, maar controversiële natuurkundige, die uiteindelijk vanwege zijn vermeende communistische sympathieën als bedreiging voor de Amerikaanse staat werd gezien en gedwongen moest aftreden als nucleair adviseur van de regering. In Splinters van de zon wordt verteld over het omstreden leven van Oppenheimer, zijn fysica, zijn interesse in poëzie en filosofie, zijn scholing in Europa, zijn banden met Nederland, de bom en over de risico’s.
Auteurs

Frans Kingma

Frans Kingma is experimenteel fysicus, stralingsdeskundige en literator (o.a. Spiegellevens en De Cyclus van het mes)

Machiel Kleemans

Machiel Kleemans is theoretisch fysicus. Hij verricht onderzoek naar de geschiedenis van de natuurkunde in de Koude Oorlog.