Schuringa totaal los
Titel
Schuringa totaal los
Subtitel
De ergste dieptepunten uit 15 jaar filantropiecolumns
Prijs
€ 17,50
ISBN
9789464562279
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
176
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 x 1.6 cm
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 8,99

Edwin Venema

Schuringa totaal los

De ergste dieptepunten uit 15 jaar filantropiecolumns

ir. Han A. Schuringa jr. bundelde de beste columns die hij 15 jaar lang wekelijks schreef voor filantropiemagazine De Dikke Blauwe. Het resultaat: een hilarisch baldadige en ontnuchterende inkijk in onze filantropiesector in de periode 2006-2020, want de ingenieur heeft een bloedhekel aan mooi- en dikdoenerij, haantjesgedrag, plucheklevers, moraalridders, eendagsvliegen en napraters in Het Land van Goed Doen. De cultstatus onder Schuringa’s nog immer fanatieke aanhang is niet alleen gebouwd op diens raillerende persoonlijkheid, maar ook op zijn barok-scabreuze schrijfstijl die door kenners wordt gekarakteriseerd als ‘de verbale aanrandingen van een begenadigd stilist en geboren oproerkraaier’. De 165 columns in Schuring totaal los zetten onze filantropie een gezonde lachspiegel voor.
Auteur

Edwin Venema

Edwin Venema is oud-hoofdredacteur van filantropie- en opinieblad De Dikke Blauwe en neerlandicus. Hij ging vijftien jaar lang schuil onder het pseudoniem ir. Han A. Schuringa jr. en schreef columns voor De Dikke Blauwe over politieke incorrectheid.
Intussen bestiert Venema al vijf jaar zijn eigen redactiebureau De Kopijmeester en publiceert nog regelmatig over filantropie in opdracht van vermogensfondsen en goede doelen.